Με ταχύτητα ο συντονισμός για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Αχιλλείου

spot_img

Με ταχύτητα ο συντονισμός για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου του Αχιλλείου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Παρακολούθησης του έργου

Η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για την αποκατάσταση του ιστορικού και δημοφιλούς μνημείου του Αχιλλείου απασχόλησε, την πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Παρακολούθησης του Έργου που πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.

Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Στέφανος Βλαστός, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κώστας Ασπιώτης, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και ο Διευθυντής του Αχιλλείου Τάσος Διαβάτης.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα συντονισμού μεταξύ των φορέων υλοποίησης του έργου για την επίτευξη της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε το εμβληματικό ανάκτορο να παραδοθεί μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης στον προβλεπόμενο χρόνο, ήτοι 31-12-2023.

Τονίστηκε το ζωηρό ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων  για την επικαιροποίηση του μνημονίου συνεργασίας της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου μεταξύ της ΕΤΑΔ ΑΕ και του Υπουργείου Πολιτισμού για την άμεση επανεκκίνηση του έργου.

«Για  εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία το έργο , διότι το Αχίλλειο έχει διεθνή εμβέλεια και επισκεψιμότητα και αποτελεί μια μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Κέρκυρα και τη χώρα μας ευρύτερα. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου το 2023 και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί συντονισμένα και μεθοδικά αντιμετωπίζοντας τις παθογένειες του παρελθόντος και δίνοντας νέα δυναμική  στο σπουδαίο έργο αποκατάστασης και στην συνέχεια προβολής και αξιοποίησής του», ανέφερε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Στη συνάντηση εργασίας τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν όλων των εμπλεκόμενων φορέων ότι το Αχίλλειο θα παραμείνει επισκέψιμο καθόλη τη διάρκεια των εργασιών , επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να καταρτιστεί ένα σχέδιο διαχείρισης για τους επισκέπτες και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Εργασίας Παρακολούθησης του έργου, μετά τη σύστασή της,  ήταν άμεση και πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο εμβληματικό ανάκτορο και της προσωπικής δέσμευσης ότι  «θα παρακολουθεί «πολύ στενά το συγκεκριμένο έργο» και θα μεριμνήσει προσωπικά για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Η Ομάδα Παρακολούθησης αποφασίστηκε να συνεδριάζει συστηματικά κάθε Τετάρτη.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img