Κοινό αίτημα Επιμελητηρίων στο Ιόνιο για νέα δράση ενίσχυσης επιχειρήσεων με 1 έως 9 εργαζόμενους

spot_img

Προς: 

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα

Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας Ιθάκης, Στ. Τραυλό,

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Κοιν:

Πρόεδρο ΚΕΕΕ, κ. Κων. Μίχαλο 

Πρόεδρο Ένωσης Φοροτεχνικών Κεφαλληνίας- Ιθάκης, κ. Πλ. Παπαδάτο

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΝΝΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Μετά και τη λήξη της Πρόσκλησης του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα θέλαμε με τη παρούσα να σας υποβάλλουμε το από κοινού αίτημα των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας για μια νέα σημαντική δράση ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Δεδομένου, ότι η προηγούμενη δράση κατευθύνθηκε προς την ενίσχυση επιχειρήσεων με αριθμό εργαζομένων περισσότερων των 10, προτείνουμε και αιτούμεθα Προγράμματος χρηματοδοτικής μη επιστρεπτέας ενίσχυσης  των πολύ μικρών επιχειρήσεων από έναν έως εννέα εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοιο Πρόγραμμα σχεδιάζεται αυτές τις ημέρες από την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και στόχος είναι να στηριχθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην προηγούμενη δράση.

Δεδομένων των νέων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία και των νέων μέτρων που οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις σε βαθιά οικονομική ύφεση, θεωρούμε απαραίτητη την συγκεκριμένη δράση ως μέτρο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με χαμηλούς τζίρους και μέχρι εννέα άτομα προσωπικό αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων των νησιών της Περιφέρειας μας. Επιχειρήσεις που σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται στον τουρισμό, ο οποίος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα αυτή τη χρονιά και όπως φαίνεται και από τις προβλέψεις θα αργήσει να ανακάμψει. Αυτός είναι και ένας επιπλέον σοβαρός  λόγος να χορηγηθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης, στα πλαίσια του αιτήματός μας στις προϋποθέσεις αίτησης αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης, διότι η ΑΑΔΕ ακόμη και εκπρόθεσμα δέχεται την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αιτούμεθα να μην υπάρχει  περιορισμός ως προς την καταληκτική ημερομηνία.

Τα Επιμελητήρια στέκονται στο πλευρό των επιχειρηματιών και θα στηρίξουν κάθε προσπάθειά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα Ιόνια Νησιά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς το σκοπό αυτό.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ:

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ, Σταύρος Σπαθής

ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Γεώργιος Χονδρογιάννης

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Φώτιος Κόττης

ΛΕΥΚΑΔΑΣ,  Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται