7 Ιταλοί καταγγέλλουν ότι επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην Κέρκυρα θετικοί στον Κορονοϊό

spot_img

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, Οι επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή τους από την Κέρκυρα. Οι νεαροί εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, ενώ περιέγραψαν με λεπτομέρειες στις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, τις συνθήκες που αντιμετώπισαν κατά την διαμονή τους στην Ελλάδα.

«Φέραμε μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε ντίσκο τις φορέσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι μας κοίταζαν σαν να πέσαμε από τον Άρη. Οπότε τις βγάλαμε και εμείς», αναφέρει ένας νεαρός σύμφωνα πάντα με την Corriere della Sera. «Όταν φτάσαμε στο ελληνικό νησί είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε φτάσει ποτέ εκεί», ανέφεραν, συμπληρώνοντας ότι η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για την χρήση μάσκας.

«Στα κλαμπ δεν υπήρχε έλεγχος και κανείς από όσους διασκέδαζε δεν είχε καλύψει το πρόσωπο του» αναφέρει ένας νεαρός σχολιάζοντας ότι η Κέρκυρα ήταν σαν να είχε ανοσία στον κορωνοϊό και ειδικά οι νέοι είχαν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει πανδημία. 

«Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», επαναλαμβάνουν. Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19.

Η Corriere della Sera σε άλλο ρεπορτάζ φιλοξενεί ανάλογες μαρτυρίες από διακοπές νεαρών Ιταλών σε Ισπανία και Κροατία.

ΠΗΓΗlifo.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται