Κορονοϊός: Σε αυστηρή καραντίνα η Γαλλία – Άδεια απαιτείται για να βγεις από το σπίτι (Εικόνα)

spot_img

Σε καραντίνα μπαίνει η Γαλλία από το μεσημέρι της Τρίτης και για 15 τουλάχιστον ημέρες, στην προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έπειτα από ένα δραματικό διάγγελμα, στο οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις ενός της επικράτειας περιορίζονται δραστικά. Αυτό, όπως εξήγησε ο αρχηγός του κράτους, σημαίνει πως συνεχίζουν τις μετακινήσεις οι επαγγελματίες τροφοδοσίας, ενώ για όλους του πολίτες της Γαλλίας συστήνεται η παραμονή στο σπίτι.

Εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν για τον κορωνοϊό, το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε την Τρίτη ειδική αίτηση, την οποία θα πρέπει να συμπληρώνουν και να φέρουν μαζί τους σε κάθε τους μετακίνηση οι Γάλλοι πολίτες, για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό. Στην αίτηση αυτή, εκτός από τα στοιχεία τους, οι πολίτες θα σημειώνουν έναν από τους πέντε λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η σύντομη μετακίνησή τους.

Αυτή είναι η αίτηση που ανάρτησε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας για όσους θέλουν να μετακινηθούν

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι πέντε εξαιρέσεις στην απαγόρευση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία
Οι πέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί ένας Γάλλος να μετακινηθεί εκτός σπιτιού, για όσο διαρκεί η καραντίνα του κορωνοϊού είναι:

μετακινήσεις από το σπίτι στον χώρο εργασίας εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ή οι επαγγελματικές μετακινήσεις είναι αδύνατο να μεταφερθούν χρονικά.
μετακινήσεις για αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης και μόνο προς καταστήματα τα οποία διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού
μετακινήσεις που αφορούν σε θέματα υγείας
μετακινήσεις για οικογενειακά και επείγοντα ζητήματα, που σχετίζονται με την βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη ή την φύλαξη μικρών παιδιών
σύντομες μετακινήσεις, σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξασκηθεί – ωστόσο σημειώνεται πως απαγορεύεται κάθε αθλητική ομαδική δραστηριότητα – αλλά και για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς.
Πρόστιμα για όσους μετακινούνται χωρίς αιτιολογία
Οι Γάλλοι πολίτες θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους το σχετικό έγγραφο συμπληρωμένο. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 38 ως 135 ευρώ.

Για τους πιο ηλικιωμένους που ενδεχομένως δεν διαθέτουν εκτυπωτή, είναι δυνατή η χειρόγραφη συμπλήρωση της παραπάνω αίτησης. Οι Αρχές θα αποδέχονται και φωτογραφία της αίτησης στο κινητό των πολιτών.

Βίντεο: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους της Γαλλίας
Η ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν τους πρώτους ελέγχους για το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης στους δρόμους της Γαλλίας, για όσο διαρκεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img