Παναγής Καππάτος: Καθολικό – Ισότιμο – Βιώσιμο και Υψηλής Ποιότητας ΕΣΥ

spot_img

Καθολικό-Ισότιμο-Βιώσιμο και Υψηλής Ποιότητας ΕΣΥ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συμβάλλει στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΣΥ και στη βελτίωση καθημερινότητας των πολιτών.

Πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της Κυβέρνησης με κύριο άξονα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ψηφιοποιείται όλη η διαδικασία της λίστας χειρουργείου και δημιουργείται σύστημα αρχειοθέτησης. Επιλύεται το ζήτημα της διάκρισης των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία διασφαλίζοντας την ισότητα και παράλληλα επιτυγχάνεται η μείωση της αναμονής.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Καθιερώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων. Οι πολίτες μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό τους θα γνωρίζουν εάν και που βρίσκεται το φάρμακο που αναζητούν. Δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα απλό παυσίπονο, ενόψει και των ιώσεων του χειμώνα.

Ως δείγμα αλληλεγγύης στους θεραπευόμενους ασθενείς συμπολίτες μας δημιουργείται σύστημα αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πάσχοντων δωρεάν. Δίνοντας τέλος στην αναμονή τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, συστήνεται για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο Νεοπλασματικών νοσημάτων. Πλέον η χώρα μας θα διαθέτει επίσημη καταγραφή των νεοπλασιών με αποτέλεσμα την αξιόπιστη μέτρηση της επίπτωσης και της θνητότητας της νόσου.

Βίντεο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο:

https://shorturl.at/egQ34

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται