ΒΙΝΤΕΟ: Κορονοϊός, Νέα Υόρκη: Σοκαριστικές εικόνες από ομαδικό τάφο

spot_img

Φέρετρα θάβονται σε έναν μαζικό τάφο στη Νέα Υόρκη, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μια σκάλα για να κατέβουν σε έναν τεράστιο λάκκο όπου τα φέρετρα είναι στοιβαγμένα. Η τοποθεσία είναι το νησί Hart, που χρησιμοποιείται για εκείνους που δεν είχαν κανέναν συγγενή ή που δε μπορoύν να πληρώσουν το κόστος της κηδείας.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τώρα περισσότερα περιστατικά κοροναϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10.000 την Πέμπτη, φθάνοντας σε σύνολο τα 159.937, εκ των οποίων 7.000 έχουν πεθάνει.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι ΗΠΑ συνολικά έχουν καταγράψει 462.000 περιπτώσεις και σχεδόν 16.500 θανάτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 1,6 εκατομμύρια κρούσματα και 95.000 θάνατοι.

Το νησί αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 150 χρόνια από τους αξιωματούχους των πόλεων ως μια τοποθεσία μαζικής ταφής για εκείνους που δεν έχουν συγγενείς, ή που έχουν οικογένειες που δε μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις κηδείες.

Είναι πιθανό ότι πολλά από τα φέρετρα είναι για θύματα κοροναϊού, αλλά δεν είναι σαφές αν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες όλα.

Οι ταφικές εργασίες στον χώρο έχουν αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας από μία μέρα την εβδομάδα σε πέντε ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με το Τμήμα Διορθώσεων.

Οι κρατούμενοι από το νησί Rikers, το κύριο συγκρότημα φυλακής της πόλης, συνήθως κάνουν τη δουλειά, αλλά ο αυξανόμενος φόρτος εργασίας έχει πρόσφατα αναληφθεί από εργολάβους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι προσωρινές ταφές θα ήταν απαραίτητες μέχρι να περάσει η κρίση. «Προφανώς ο τόπος που χρησιμοποιήσαμε ιστορικά είναι το νησί Hart», είπε.

Πηγή: bbc.com

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img