Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες – Ποια είναι η θέση της Ελλάδας;

spot_img

Αυτή τη στιγμή, η πιο ασφαλής χώρα στην Ευρώπη και με την καλύτερη διαχείριση στο θέμα του κορονοϊού είναι η Γερμανία σύμφωνα με τους αναλυτές του think tank Deep Knowledge Group (DKG). Μάλιστα είναι η δεύτερη πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο! Πρώτο είναι το Ισραήλ και τρίτη η Νότιος Κορέα. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Αυστραλία και η Κίνα.

Το ρεπορτάζ του Spiegel αναφέρει ότι οι αναλυτές έλαβαν υπόψη τους πολλά και διαφορετικά κριτήρια για να φτιάξουν την σχετική λίστα. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά ήταν ο χρόνος ισχύος των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός παραβίασής τους, το εύρος της απαγόρευσης μετακινήσεων, η μαζικότητα διαγνωστικών τεστ αλλά και η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση με την Κύπρο να καταλαμβάνει την 29η. «Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», αναφέρει ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι. «Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα».

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται