Τι πρέπει να ξέρετε πριν επιλέξετε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

spot_img

Τι πρέπει να ξέρετε πριν επιλέξετε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Η επιλογή της κατάλληλης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων για ένα αγαπημένο μας πρόσωπο είναι μια κρίσιμη απόφαση που απαιτεί προσεκτική σκέψη και έρευνα. Οι απαιτήσεις κάθε ηλικιωμένου ατόμου διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα σημεία όπου μπορείτε να στηριχτείτε και χρησιμεύουν ως ένας ολοκληρωμένος οδηγός για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε την καλύτερη δυνατή μονάδα φροντίδας.

Μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να διαθέτει κατάλληλη διαπίστευση και αδειοδότηση σύμφωνα με τα τοπικά και εθνικά πρότυπα. Αυτό εγγυάται ότι η εγκατάσταση συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις υγείας, ασφάλειας και ποιότητας στην φροντίδα ηλικιωμένων.

Δείτε τα προσόντα του προσωπικού, ιδιαίτερα εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει συγκεκριμένες παθήσεις υγείας που απαιτείται εξειδικευμένη φροντίδα. Επιπλέον, λάβετε υπόψη την αναλογία του προσωπικού για να  διασφαλίσετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα λάβει την επαρκή προσοχή.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αξιολογήστε το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως βοήθεια σε καθημερινές δραστηριότητες διαβίωσης, ιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία και κοινωνικές δραστηριότητες.

Δείτε αν υπάρχει καθαριότητα, οργάνωση και γενικά αν οι ηλικιωμένοι που ζουν στην μονάδα είναι  ικανοποιημένοι. Μπορείτε επίσης να δείτε αν υπάρχουν αναφορές για επιθεώρηση ή αξιολογήσεις για την ποιότητα και την σωστή παροχή υπηρεσιών.

Ρωτήστε αν επιτρέπονται και πόσο συχνά, οι επισκέψεις από οικογενειακά πρόσωπα ή συγγενείς στον χώρο.

Ο χώρος της μονάδας πρέπει να είναι ασφαλής, καθαρός και άνετος. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος του δωματίου, τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, τους κοινόχρηστους και εξωτερικούς χώρους.

Κατανοήστε τα κόστη και ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται. Σκεφτείτε εάν το κόστος είναι διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα και κάντε έρευνα για πιθανές πηγές χρηματοδότησης, όπως ασφάλειες ή κρατικά προγράμματα. Πολλά ιδρύματα απαιτούν την παροχή εξουσιοδότησης ώστε να εισπράττουν το ποσό της σύνταξης του ηλικιωμένου. Αυτό έχει να κάνει με το καταστατικό της μονάδας, αν είναι ιδιωτικού χαρακτήρα ή κάποιο ίδρυμα. Συνήθως στα ιδιωτικά ιδρύματα, τα ποσά που απαιτούνται για τον μηνά είναι μεγαλύτερα διότι παρέχουν και καλύτερες υπηρεσίες.

Η μονάδα υποχρεούται να παρέχει άμεση ιατρική υποστήριξη. Θα πρέπει να  υπάρχει η δυνατότητα να χειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει συγκεκριμένες παθήσεις υγείας, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα έχει εξειδίκευση στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων.

Η  ενεργός συμμετοχή στις κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι επίσης απαραίτητη γιατί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ηλικιωμένου ατόμου. Ελέγξτε εάν η εγκατάσταση διαθέτει ποικιλία δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που ενεργούν ευεργετικά στην καλή διάθεση και εγρήγορση των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους στιγμές χαλάρωσης.

Η καλή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τους ηλικιωμένους. Αξιολογήστε τις επιλογές που υπάρχουν στην παροχή γευμάτων, τις ειδικές δίαιτες και πώς χειρίζονται τις τροφικές αλλεργίες.

Αν είναι δυνατόν, αναζητήστε online κριτικές και αξιολογήσεις άλλων οικογενειών για την συγκεκριμένη φροντίδα που θέλετε να επιλέξετε. Προσοχή όμως οι απόψεις μπορεί να είναι υποκειμενικές και πολλές φορές να μην συμφωνούν πάντα με την συνολική εικόνα της μονάδας. Προσπαθήστε να δείτε αν οι αρνητικές κριτικές είναι σε ποσοστό μεγαλύτερες και φροντίστε όταν πάτε στην μονάδα να ρωτήσετε για τα παράπονα που διαβάσατε προκειμένου να λάβετε και μια δεύτερη άποψη από τους εργαζόμενους της μονάδας.

Η μετακίνηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είναι δύσκολη διαδικασία για έναν ηλικιωμένο. Κάποιες μονάδες προσφέρουν υπηρεσία προσαρμογής κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Με αυτό τον τρόπο ο ηλικιωμένος βοηθιέται περισσότερο ώστε να εγκατασταθεί και να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες διαβίωσης.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img