Ποια τα οφέλη της σωστής θερμομόνωσης σε μια κατοικία

spot_img

Η σωστή ενεργειακή αναβάθμιση σε ένα σπίτι περιλαμβάνει όχι μόνο την αλλαγή των κουφωμάτων, άλλα και την σωστή θερμομόνωση https://www.monosys.gr/thermomonosi-taratsas στην οροφή και τους τοίχους. Η ύπαρξη ενός σπιτιού με καλή μόνωση προσφέρει πολλά οφέλη από οικονομικής άποψης, επηρεάζοντας σημαντικά την βραχυπρόθεσμη κατανάλωση ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή θέρμανσης και ψύξης. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την ενεργειακή κατανάλωση ρεύματος άλλα και με την υγεία των ιδιοκτητών. Εάν σωστά μονωμένο σπίτι διατηρεί μία σταθερή θερμοκρασία και το χειμώνα και το καλοκαίρι βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης των ιδιοκτήτων. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 20% στους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης με την κατάλληλη μόνωση.

Σήμερα υπάρχουν πολλές επιδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση που ενισχύουν τα νοικοκυριά και όσους ιδιοκτήτες θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινή τους διαβίωση. Μπορεί κάποιος με την βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών που ασχολούνται με επιδοτούμενα προγράμματα να ενταχθεί στην χρηματοδότηση. Συνήθως ανάλογα με την μισθολογική κλίμακα η επιδότηση μπορείς να φτάσει έως και το 70%.

Δεν φτάνει όμως μόνο η μόνωση https://www.monosys.gr/ για να είναι ένα σπίτι ενεργειακά αναβαθμισμένο. θα πρέπει να αλλαχτούν και άλλα πράγματα όπως τα παλιά αλουμίνια με καινούρια και να έχει γίνει σωστή στεγανοποίηση του κτηρίου. Επίσης τα παλιά ηλεκτρικά είδη θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούρια πιο ενεργειακά. Για παράδειγμα ο παλιός ηλιακός θερμοσίφωνας ή το παλιό πλυντήριο ρούχων μπορούν να αντικατασταθούν με καινούρια. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές για την σωστή ενεργειακή αποτύπωση ενός σπιτιού.

Τα σπίτια που  έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό έχουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Οι αγοραστές ψάχνουν για σπίτια που είναι ενεργειακά πιο αποδοτικά γιατί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι αυτό θα τους επιστραφεί μακροπρόθεσμα σε χρήματα από την εξοικονόμηση στο ρεύμα. Αυτό και μόνο καθιστά την θερμομόνωση πολύτιμη γιατί είναι μια σταθερή επένδυση με άμεσο οικονομικό όφελος για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν την ιδιοκτησία τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η καλή μόνωση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας τη συνολική ζήτηση για ορυκτά καύσιμα που ευθύνονται για την μόλυνση του αέρα και του περιβάλλοντος. Η αλλαγή του κλίματος εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φυσικών καταστροφών. Ως εκ τούτου, τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών μετριάζουν μέρος του κόστους που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα αυξημένα επίπεδα άνεσης που προσφέρει μια καλή ενεργειακή αναβάθμιση μπορούν έμμεσα να οδηγήσουν σε οικονομικά πλεονεκτήματα. Ένα άνετο περιβάλλον διαβίωσης ενισχύει την ευημερία και την παραγωγικότητα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει θετικά την απόδοση της εργασίας ειδικά στον εργασιακό χώρο. Επίσης η εργασία από το σπίτι γίνεται καλύτερη και πιο αποδοτική μίας και το περιβάλλον διαβίωσης είναι αυτό που τονώνει ευχάριστα την διάθεση μας.

Από μια ευρύτερη οικονομική σκοπιά, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισής των σπιτιών συμβάλλει στην εθνική ενεργειακή ανεξαρτησία. Μειώνοντας την εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, οι χώρες μπορούν να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο και ασφαλές ενεργειακό μέλλον. Αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα μπορεί να σταθεροποιήσει τις τιμές της ενέργειας και να μειώσει την οικονομική αστάθεια που σχετίζεται με τις διακυμάνσεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img