Τριάντα ημέρες στο τιμόνι ενός ταξί στην καραντίνα

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Συνηθισμένοι στις αστικές διαδρομές, που τους βρίσκουν αντιμέτωπους με ασταμάτητη κυκλοφορία και δύσκολα ωράρια, οι οδηγοί ταξί εδώ και ένα μήνα βιώνουν μια νέα πραγματικότητα, που δεν μπορούσαν να φανταστούν για τους ελληνικούς δρόμους.

«Οι πρώτες μέρες της καραντίνας ήταν οι δυσκολότερες. Υπήρχε η αίσθηση μιας εγκαταλελειμμένης πόλης. Όπως περίπου τις παρουσιάζουν οι ταινίες καταστροφής! Ελάχιστος κόσμος, μετακινήσεις αποκλειστικά σχεδόν από και προς τα νοσοκομεία», θυμάται ο οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη, Γιάννης Ριζάκος, περιγράφοντας τα λίγα λεπτά «κοινής ζωής» με έναν άγνωστο, στο ταξί.

«Οι συζητήσεις με τους πελάτες μόνιμα αφορούν το πόσο θα μείνουμε σε καραντίνα και το πώς θα μας βρει η επόμενη μέρα, ποιες δηλαδή θα είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αυτής της απομόνωσης. Πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, εγώ εκτιμώ πως σίγουρα θα γίνουμε φτωχότεροι, ίσως όμως πιο υπεύθυνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.«Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα αυτό, το να βρίσκεσαι εκεί που ο καθένας εύχεται να μην είναι. Να γυρνάς σε έρημους δρόμους και να προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό, ακόμα χειρότερα δε, να προσποιείσαι ότι δεν φοβάσαι να αντιμετωπίσεις έναν “αόρατο εχθρό”», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεόδωρος Σταυρίδης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Taxiway στη Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας το πώς οι οδηγοί ταξί βιώνουν, στους άδειους δρόμους, τις μέρες της καραντίνας.

«Είναι δύσκολο να προσπαθείς να εργαστείς σε συνθήκες φόβου, ενός φόβου που δεν έχει σχέση με μια επίθεση με στόχο τη ληστεία. Κοιτάς έναν άνθρωπο που σε αντικρίζει επίσης με επιφυλακτικότητα και τη σκέψη πως ίσως είσαι φορέας», συμπληρώνει ο κ. Σταυρίδης, εκφράζοντας την ελπίδα πως «όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα και με τις κατά δυνατό λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

«Στη δουλειά μας, ο τζίρος έχει πέσει περίπου στο 1/3 με 1/4 από το κανονικό. Το δικό μου ρεκόρ είναι 7,5 ώρες χωρίς πελάτη. Αν είσαι τυχερός παίρνεις ένα πελάτη την ώρα αλλά συνήθως παίρνεις ένα πελάτη το δίωρο», σχολιάζει ο Θόδωρος Θεοδωράνος, επίσης οδηγός ταξί, κάνοντας τη δική του «ανασκόπηση» των τελευταίων 30 ημερών.

 «Αυτό που βγαίνει σαν γενικό συμπέρασμα είναι ότι αγαπάμε πολύ τους πατεράδες και τις μανάδες μας. Οι πιο πολλοί φοβούνται για τους γονείς τους», προσθέτει, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που επιλέγει ο μέσος επιβάτης, σημειώνει: «Υπάρχουν όλα τα επίπεδα αντίδρασης στην καραντίνα. Υπάρχουν αυτοί που μπαίνουν με μάσκα και γάντια στο ταξί, υπάρχουν και κάποιοι που αδιαφορούν πλήρως και δηλώνουν πως δεν ετοιμάζουν χαρτί για να βγουν έξω, ούτε στέλνουν SMS. Σε όλους πάντως κυριαρχεί η ανησυχία του τι θα γίνει μετά -ιδιαίτερα σε σχέση με την οικονομία- ενώ στις συζητήσεις ακούς διάφορες ερμηνείες και αισιόδοξες και απαισιόδοξες».

«Αυτό το διάστημα», αναφέρει, τέλος, ο οδηγός ταξί Λάζαρος Πασχαλίδης, «όλοι μας προσπαθούσαμε να μην κολλήσουμε με κανένα τρόπο και όσοι δουλεύαμε φοβόμασταν μήπως αυτό συμβεί. Κάτι όμως που, εκτιμώ, στεναχώρησε τους συναδέλφους είναι το ότι ενώ εκτιμήθηκε η δουλειά όλων των κλάδων που συνεχίζουν και δουλεύουν και γίνονται μονίμως αναφορές, για τον δικό μας κλάδο δυστυχώς δεν έγινε καμία αναφορά από κανένα ΜΜΕ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img