Κορονοϊός: Το Πάσχα δε θα επιτρέπονται επισκέψεις στα σπίτια συγγενών & φίλων

spot_img

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας ότι δεν επιτρέπονται το Πάσχα μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση, τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι έλεγχοι θα γίνουν αυστηρότεροι για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις
Θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Παράλληλα τόνισε ότι οι έλεγχοι των Αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επίσης επανέλαβε ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. «Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού και ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ελέγχονται όλες οι παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια. Επίσης, ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές, αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους. «Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», είπε.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί»
Ταυτόχρονα επισήμανε ότι προετοιμάζεται η επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά». Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο πιο πολύ πειθαρχούμε στα περιοριστικά μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αργή και μακρόσυρτη επιστροφή στην κανονικότητα».

Μάλιστα στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «ούτε σήμερα επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις. Είναι συγκεκριμένες αυτές που επιτρέπονται. Ο κίνδυνος είναι η χαλάρωση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να αποτραπούν οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών».

Αποδοκιμάζονται τα περιστατικά στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα
«Τον Γολγοθά του κορωνοϊού που περνάει και η χώρα μας θα τον ακολουθήσει η Ανάσταση. Ανάσταση που ευχή όλων μας είναι να μας βρει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Επανέλαβε πάντως ότι η Ανάσταση όπως και ολόκληρο το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, χωρίς μετακινήσεις, με κλειστές εκκλησίες και λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Είπε πως οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες και ως εκ τούτου αποδοκιμάζονται περιστατικά όπως αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα. Όπως είπε, τέτοιες ενέργειες παραβλέπουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που επέβαλε τα μέτρα λόγω των έκτακτων περιστάσεων.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
Διευκρινίζοντας ότι «τίποτα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη» επανέλαβε ότι όπως και σήμερα, και τότε τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό.

Για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι ΜΕΘ και πραγματοποιούνται σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Όπως είπε οι ΜΕΘ έχουν ήδη αυξηθεί από 565 σε 979 δηλαδή αύξηση 73% και συνεχίζεται η προσπάθεια. Παράλληλα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2789 προσλήψεις εκ των οποίων 363 ιατρικού προσωπικού και 2426 νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα παρέχουν κατ’ οίκον υπηρεσίες και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που μπορεί να έχουν προσβληθεί. Επίσης σημείωσε ότι δημιουργήθηκε μητρώο ασθενών κορονοϊού ώστε τα απαραίτητα δεδομένα να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης από τον Στέλιο Πέτσα

Πάσχα με εκκλησίες κλειστές για τους πιστούς. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση.
Συνεχίζουμε προσλήψεις ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνουμε τις ΜΕΘ.
Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Μέχρι 24 Απριλίου η αναδρομική τροποποίηση κύριας ΚΑΔ (αν προϋπήρχε).
Τη Μ.Τετάρτη καταβάλεται το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί.
Δρομολογείται σειρά προγραμμάτων για τους ανέργους.
Οι συντάξεις αυτό τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.
Σήμερα θα εκδοθεί ΠΝΠ που προβλέπει έκτωση 25% σε μελλοντικό φόρο για επιχειρήσεις, παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανασφάλιστων, προσωρινή παράταση επιδομάτων αναπηρίας κ.α.

Άλμα συντελείται στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών εξ αποστάσεως.
Ούτε σήμερα επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών. Είναι συγκεκριμένες αυτές που επιτρέπονται. Ο κίνδυνος είναι η χαλάρωση. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί να αποτραπούν οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.
Η συνεχιζόμενη απειλή της Τουρκίας απέτυχε στον Έβρο. Παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση αν αυτό θα επεκταθεί στα νησιά. Βλέπουμε μια κινητικότητα, είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός στον Πολιτισμό. Όσοι καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις εργασίας καλύπτονται από τα μέτρα. Όσοι ήταν άνεργοι ή μαρκοχρόνια άνεργοι έχουν δυνατότητα ένταξης στα προγράμματα για ανέργους.

Για όσους υπολόγιζαν να βρουν εργασία το επόμενο διάστημα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.
για τις συστάσεις της Φον Ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές: Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα μέτρα. Εμείς παρατείνουμε τη διάρκεια των voucher όσων υπολόγιζαν να κάνουν διακοπές.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img