Η Ένωση ΥΠΕΡΙΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

spot_img

Ληξούρι, 02 Απριλίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Σήμερα 02 Απριλίου 2020, «μέσα από το σπίτι», δεν λησμονούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό»

                Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», το επιστημονικό – βοηθητικό προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», είχαν αποφασίσει εκδηλώσεις για τον Αυτισμό και στους τρεις δήμους του νομού. Όμως, τα έκτακτα μέτρα και η αναστολή λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. δεν το επέτρεψαν.

Δίνεται όμως, η ευκαιρία σήμερα, που όλη η οικογένεια είναι μαζεμένη στο σπίτι, να γίνει αναφορά στον «ΑΥΤΙΣΜΟ», ιδιαίτερα στα παιδιά, που γνωρίζουν πολύ λίγα ή και τίποτα γι’ αυτόν.

Εμείς, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, ότι τα Αυτιστικά Άτομα, δικαιούνται ίση μεταχείριση σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής, δικαίωμα αναφαίρετο και κατοχυρωμένο από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Εθνική Νομοθεσία και τη σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012).

Επίσης, ευχόμαστε τούτη την κρίσιμη στιγμή με την απειλή του «αόρατου εχθρού» παγκοσμίως, να βγούμε νικητές, σεβόμενοι πάντα όλοι τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και του Οργανισμού Υγείας.

Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τον Αυτισμό, σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία.

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»,

Η Πρόεδρος,
Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Η Γενική Γραμματέας,
Μαρία Λαδά

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται