Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παραμένοντας συνεπής στις πολιτικές στοχεύσεις και τα συμφέροντα που υπηρετεί, συνεχίζει και προχωρά σε ένα ύπουλο ξεκάρφωμα – αποδόμηση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Με αφορμή αυτή τη φορά, τη πρόταση του Ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα: «Η Στρατηγική Διαμόρφωσης Νέου Θεσμικού Πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» που προβλέπει την υποβάθμιση των διπλωμάτων για Β’ και Γ’ Πλοιάρχους, Μηχανικούς, εντάσσοντάς τα στο επίπεδα 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, όπου με βάση το Ν. 4763/2020, θα είναι ισότιμα με ΙΕΚ και Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας.

Μάλιστα μέσω του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη στέλνει προς διαβούλευση σχέδιο που προβλέπει την σαφή υποβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού από το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΙΕΚ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, είμαστε αντίθετοι στις πρωτοβουλίες αυτές που αντιμάχονται την Ναυτιλία. Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση την ουσιαστική αναβάθμιση και ισοτιμία του πτυχίου των ΑΕΝ με αυτά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (επίπεδο 6), προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, σύγχρονες υποδομές, μέτρα για την δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των σπουδαστών.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αργοστόλι, 27.12.2023

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img