spot_img
spot_img

Η θέση του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια νησιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023 & ποιον στηρίζει

spot_img

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με απόφαση της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτικού Συμβουλίου και του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, στις δημοτικές εκλογές δεν δόθηκαν χρίσματα σε δημοτικούς συνδυασμούς, αλλά ενθαρρύνθηκαν τα στελέχη του κόμματος μας στον κάθε τοπικό δήμο, να στηρίξουν αυτόνομες – ανοιχτές αυτοδιοικητικές παρατάξεις με βάση τη δραστηριοποίησή τους στην τοπική κοινωνία.

Αυτή είναι μια πολιτική στρατηγική που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανέωσης όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε νοοτροπίες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απομακρύνεται από την «πατροπαράδοτη» συνήθεια των τοπικών χρισμάτων που συντηρούν και συντηρούνται από τα παλαιοκομματικά συστήματα. Στηρίζει τις ελεύθερες και κομματικά ακηδεμόνευτες τοπικές διεργασίες.

Πολιτικό χαρακτήρα όμως διατηρούν οι περιφερειακές εκλογές και εκεί το Κίνημα μας έλαβε απόφαση για αυτόνομη κάθοδο σε όλη τη χώρα. Στα Ιόνια Νησιά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στηρίζει τη Παράταξη «Μένουμε Ιόνιο» με Υποψήφια Περιφερειάρχη τη Μαρία Δρυ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα στελέχη μας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.  Είμαστε σίγουροι, ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο προεκλογικός αγώνας που θα διεξάγουν, θα πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά του Κινήματος μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 12.9.2023 


Σχόλιο Kefalonia Life:

Κάποιοι υποψήφιοι, τουλάχιστον στην Κεφαλονιά που μπορούμε να γνωρίζουμε τουλάχιστον, θεωρεί ο κόσμος ότι δεν έχουν κάνει τις κατάλληλες επιλογές, καθώς ναι σωστό είναι να μπορούν να επιλέξουν αυτόνομες – ανοιχτές αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Όμως, πόσο αυτόνομες είναι κάποιες, όταν οι κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι στηρίζονται από κόμματα, ακόμα και της ίδιας της Κυβέρνησης; Κόμματα που το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε ίσως ποτέ να συνεργαστεί μαζί τους και το έχει δηλώσει κατηγορηματικά ήδη στις προηγούμενες εκλογές και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Γνωρίζουμε ήδη ότι παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν έντονα ήδη αντιδράσει με επιλογές υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, που είναι μάλιστα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, προκαλώντας “πονοκέφαλο” στη νομαρχική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ζητούν από την προηγούμενη εβδομάδα να διαγραφούν άμεσα συγκεκριμένα πρόσωπα!!! Για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να βγάλει και την παραπάνω ανακοίνωση με σκοπό να καθησυχάσουν τα υπόλοιπα μέλη, που παρατηρούν απορημένα και σιωπηλά ακόμη τις φετινές καταστάσεις και ίσως να αναπολούν το “παλιό ευτυχισμένο ΠΑΣΟΚ”.

Τελικά οι πολιτικοί – υποψήφιοι πόσο ανεξάρτητοι μπορεί να είναι και πόσο εύκολα αλλάζουν στάσεις και συμπεριφορές απέναντι σε πρόσωπα και παρατάξεις, που ίσως παλιότερα δεν θα ήθελαν καμία σχέση μαζί τους; Μένει να το δείξει η πορεία και οι πράξεις του κάθενός ξεχωριστά και θα κριθούν από τον κόσμο και τα κομματικά στελέχη είτε τώρα είτε σε μετέπειτα χρόνο…

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται