N.E ΣΥΡΙΖΑ: Υπερήφανη για την στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα & το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ιόνιο

spot_img

N.E ΣΥΡΙΖΑ:  Υπερήφανη για την καθολική στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και το εκλογικό αποτέλεσμα στα νησιά μας  

Σε μια πραγματική γιορτή της δημοκρατίας προχθές Κυριακή 15 Μάη,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τριπλασίασε την αρχική δύναμη του και την εξαπλασίασε σε σχέση με το 2019, αφού σήμερα αριθμεί 172.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Από αυτά  πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους, συγγενείς κι όσους τυχόν περνούσαν απέξω όπως έγινε τελευταία σε άλλα κόμματα αλλά επέλεξαν συνειδητά τον τίτλο του μέλους.

Απόλυτα δικαιολογημένος λοιπόν ο  πανικός της Νέας Δημοκρατίας γιατί τον  κ. Τσίπρα ως μοναδικό υποψήφιο τον ψήφισαν περισσότεροι πολίτες από τον κ. Μητσοτάκη με ανθυποψήφιους, την ώρα που όλα τα ΜΜΕ έθαψαν εσκεμμένα το θέμα των εκλογών της 15ης Μάη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000  μέλη σε μια εκλογή όπου πράγματι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το αποτέλεσμα αφού ο  Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150.000 ψήφους για να επανεκλεγεί κι αναδεικνύεται ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματος.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο.

Αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης από το ΚΙΝΑΛ, πήρε 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο.

Όσον αφορά τους 15χρονους, το να μιλάει η ΝΔ που το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ ορίζει ως ηλικία εγγραφής μέλους  τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι τουλάχιστον γελοίο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι όλα τα  μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, έθαψαν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για  τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., τον περασμένο Νοέμβριο, όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων βρίσκονταν επί ποδός και  παρουσίαζαν   πλήθος αφιερωμάτων  επί σειρά ημερών.

Δικαιολογημένες λοιπόν οι 172.000 κρίσεις πανικού, που βρήκαν τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ  το βράδυ της Κυριακής.

 
Συγκεκριμένα τώρα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη o αριθμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τριπλασιάστηκε επίσης αφού ψήφισαν συνολικά 505 άτομα εκ των οποίων τα 173 ήταν παλιά μέλη και τα 332 γράφτηκαν νέα.

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή νοιώθει πραγματικά υπερήφανη για το αποτέλεσμα της δράσης τόσο των οργανώσεων της όσο και των απλών μελών αλλά και για την εκλογή της  Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αναλυτικά η ψηφοφορία σε αριθμούς έχει ως εξής:

Αργοστόλι: 98 Παλαιά μέλη  + 116 Νέα, σύνολο  214 μέλη

Ληξούρι: 37 Παλαιά μέλη  + 138 Νέα, σύνολο 175 μέλη

Σάμη: 24 Παλαιά μέλη + 60 Νέα, σύνολο 84 μέλη

Ιθάκη: 14 Παλαιά μέλη + 18 Νέα, σύνολο 32 μέλη

Κεφαλονιά και Ιθάκη συγκεντρωτικό: 173 Παλαιά μέλη  + 332 Νέα, σύνολο 505 μέλη

Τα νησιά μας έδειξαν ξεκάθαρα την στήριξη τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αφού δεν βρέθηκε ούτε ένα λευκό ή άκυρο στις κάλπες του προέδρου!

Για την Κεντρική Επιτροπή οι 6 που εκλέγονται στην περιφέρεια μας  με αλφαβητική σειρά είναι:

Βάρελης Σπύρος,

Γκιβέτση Γεωργία,

Γονίδη Μαρία,

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη,

Κασσιμάτης Αντώνης και

Παυλίδης Κώστας

Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα  στην κοινωνία απέδωσε καρπούς και το προσωπικό του στοίχημα   πέτυχε απόλυτα, που  μέσω της κάλπης ήθελε να στείλει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα, κατά κύριο λόγο στην κυβέρνηση για πολιτική αλλαγή.

«Στέλνουμε πίσω το λογαριασμό» ήταν  το βασικό  σύνθημα της διαδικασίας, το οποίο και δέσποζε σε αφίσες έξω από κάθε εκλογικό κέντρο και προχθές ο κ. Μητσοτάκης κι η κυβέρνηση του, τον έλαβαν.

Αν μάλιστα βάλουν κάτω τα νούμερα και δουν ότι το 2019 με 30.000 μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήρε  στις βουλευτικές  32% τότε ας κάνουν τους υπολογισμούς τους για να αντιληφθούν τι τους περιμένει σε αυτές τις εκλογές, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αριθμεί πάνω  από 172.000  ταυτοποιημένα μέλη!

Αργοστόλι 17 Μαϊου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img