ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας & οικονομικού μαρασμού

spot_img

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας  εν μέσω πανδημίας κι οικονομικού μαρασμού

Ξεκίνησαν από την 1 Ιουνίου 2021 οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας κι όσοι δανειολήπτες δεν είχαν ρυθμίσει τα δάνειά τους με τις τράπεζες έως 31 Μαΐου 2021 δεν έχουν πλέον νομική προστασία με την προηγούμενη νομοθεσία και το νόμο Κατσέλη, ούτε για την πρώτη κατοικία τους. Αυτό συντελείται ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου που προβλέπει πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα και δήμευση της περιουσίας τους.

Στην γλώσσα των αριθμών το ιδιωτικό χρέος σύμφωνα με στοιχεία  της ΑΑΔΕ, Τρ. Ελλάδος και ΕΦΚΑ φθάνει τα 234 δις εκ των οποίων  τα 91,7 (ήτοι 39.9%) μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις Τράπεζες, τα 105,6 δις. (45,2 %) στο Δημόσιο και 36.6 δις (15,5) στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε μια οικονομία όπου η αγορά, αλλά και η παραγωγή βρίσκονται σε μαρασμό κι οι νοικοκυραίοι σε «καραντίνα», η έναρξη των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα σε ιδιώτες κι επιχειρήσεις. ενώ δεν πρόκειται να δώσει λύση και δεύτερη ευκαιρία, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση μάλιστα της αναστολής των  πλειστηριασμών της πρώτης  κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι 30 Ιουνίου 2021, δεν είναι τίποτα άλλο από κοροϊδία κι επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκποιηθούν με συνοπτικές διαδικασίες  οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των επαγγελματιών  και των εμπόρων. Αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες των πολιτών και μεριμνά μόνο για τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds.

Ο κος Μητσοτάκης δεν αρνείται μόνο την πρότασή μας για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση.

Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό κι από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους.

Το οικονομικό τσουνάμι, που έρχεται με την έναρξη των πλειστηριασμών, θα είναι χειρότερο κι από την πανδημία του covid – 19. Η μόνη πραγματική λύση υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και η αντικατάστασή του με το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και διαγραφής ιδιωτικού χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αργοστόλι 7 Ιουνίου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται