Βαρουφάκης: “Επιστρέφω στην Αίγινα με των 16.30” – Προκαλεί και πάλι

spot_img

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει στην Αίγινα και το ξεκαθάρισε στην Βουλή για να μην υπάρχουν όπως είπε παρεξηγήσεις.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ενημέρωσε τον ελληνικό λαό από βήματος ότι ότι θα επιστρέψει στην Αίγινα με το πλοίο των 16:30. «Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες», είπε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος την τελευταία φορά που ταξίδεψε στην Αίγινα πάλι μετά από συνεδρίαση της Βουλής αρνήθηκε να δείξει τα έγγραφά του σύμφωνα με μαρτυρίες σε Λιμενικό.

Είπε κλείνοντας την ομιλία του: «Εγώ τώρα επιστρέφω στην Αίγινα. Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες. Τους ενημερώνω ότι στις 4.30 αναχωρεί το πλοίο».

Τι είπε στην Βουλή

Οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση για την συνολική στάση της στις διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι τόσο η συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Απριλίου, όσο και η σύνοδος κορυφής της 23ης Απριλίου θα μείνουν στην ιστορία ως δυσάρεστες ημέρες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο κ . Βαρουφάκης εκτίμησε ότι έρχεται λιτότητα και υφεσιακό κύμα στη χώρα, αύξηση του χρέους και θα είναι απόρροια της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση στις δύο συνεδριάσεις. Την 9η Απριλίου, είπε ο κ. Βαρουφάκης είχαμε την ταφόπλακα για το ευρωομόλογο και χθες, στη σύνοδο κορυφής, αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί όχι άμεσα, αλλά τα κράτη μέλη θα δώσουν εγγυήσεις στην Επιτροπή για να δανειστεί εκ μέρους μας, περίπου 250- 300 δισ.

Πρόκειται, πρόσθεσε ουσιαστικά για ασήμαντο ποσό, αλλά η Μέρκελ είπε ότι αυτά τα 250-300 δισ. θα χρησιμοποιηθούν μετά για να τα μοχλεύσει, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ότι μπορεί να έχει την τύχη του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ.

Ως ευρωπαϊστές, είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, πρέπει να ντρεπόμαστε. Απέδωσε τις εξελίξεις αυτές στην άρνηση της κυβέρνησης να θέσει βέτο την 9η Απριλίου, κατηγορώντας μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι το είχε απεμπολήσει πριν την συνεδρίαση του Eurogroup. O κ. Βαρουφάκης είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ότι χωρίς βέτο στο Eurogroup, δεν συμμετέχεις στη συζήτηση απλά είσαι παρατηρητής.

Ως προς τις μελλοντικές προοπτικές ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης και την απουσία βέτο, η χώρα θα έχει ένα πέμπτο και σκληρότερο μνημόνιο, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση, αλλά και άλλες κυβερνήσεις ότι «άφησαν την κρίση να πάει χαμένη».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε επί μακρόν τη θέση του υπέρ του ευρωομολόγου από την ΕΚΤ, ενώ υπενθύμισε σειρά προτάσεων που είχε καταθέσει στη Βουλή από τις 10 Μαρτίου το ΜέΡΑ 25 για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να μιλάει για το λεγόμενο μαξιλάρι τονίζοντας ότι αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν μια πιστωτική κάρτα»

ΠΗΓΗnewsit.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img