ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες παρωδία & τα παγουρίνο δείχνουν ανευθυνότητα για την υγεία των παιδιών μας από την κυβέρνηση

spot_img

Οι μάσκες παρωδία και τα παγουρίνο δείχνουν την ανευθυνότητα με την οποία  η κυβέρνηση  αντιμετωπίζει την υγεία των παιδιών μας

Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε προχτές δε μοιάζει με καμία άλλη. Παρόλα αυτά, τα σχολεία άνοιξαν και είναι όλα όπως ακριβώς όταν έκλεισαν.

Καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να αντιμετωπισθεί η νέα πραγματικότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων αλλά επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές κι ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα κι έτσι φέτος υπάρχουν τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22 που ήταν το ανώτατο επί των ημερών μας.

Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς ενώ στους εναπομείναντες επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επέλεξε επίσης  να μην φροντίσει έγκαιρα για καθαριστές και καθαρίστριες ώστε να απολυμαίνονται τακτικά οι αίθουσες.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να προμηθευτεί μάσκες  στην πλειοψηφία τους από “εταιρεία αλουμινίου” που ανήκει σε “κολλητό” του πρωθυπουργού κι από προχθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής.

Οι φαιδρές δικαιολογίες τους ότι οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος… πριν από τη συρραφή του, δείχνει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία κι ιδιαίτερα αυτή των νέων παιδιών.

Το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, με 15 το πολύ μαθητές ανά τμήμα, είναι το μόνο  λογικό και αποτελεσματικό στις συνθήκες  της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά.

Απαιτεί όμως προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων απ’ ότι ήταν πέρυσι.

Απαιτεί επίσης περισσότερες δαπάνες για να αγοραστεί εξοπλισμός και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, οι ανάγκες της καθαριότητας και της απολύμανσης, ακριβώς όπως κάνουν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου. Το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης. Αν έχεις μάσκα και παγούρι, η ευθύνη είναι δική σου.

Ωστόσο η υγεία των παιδιών μας, η δημόσια υγεία αλλά και οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι πολύ σημαντικότερο ζήτημα απ’ το ποιός τελικά θα αναλάβει την ευθύνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί εντελώς για τις συνέπειες και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι δικαιολογίες πάλι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, μόνο γέλια προκαλούν ενώ αν τους είχε μείνει το παραμικρό ίχνος ευθυξίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να παραιτηθούν.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img