ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες παρωδία & τα παγουρίνο δείχνουν ανευθυνότητα για την υγεία των παιδιών μας από την κυβέρνηση

Οι μάσκες παρωδία και τα παγουρίνο δείχνουν την ανευθυνότητα με την οποία  η κυβέρνηση  αντιμετωπίζει την υγεία των παιδιών μας

Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε προχτές δε μοιάζει με καμία άλλη. Παρόλα αυτά, τα σχολεία άνοιξαν και είναι όλα όπως ακριβώς όταν έκλεισαν.

Καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να αντιμετωπισθεί η νέα πραγματικότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων αλλά επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές κι ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα κι έτσι φέτος υπάρχουν τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22 που ήταν το ανώτατο επί των ημερών μας.

Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς ενώ στους εναπομείναντες επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.

Επέλεξε επίσης  να μην φροντίσει έγκαιρα για καθαριστές και καθαρίστριες ώστε να απολυμαίνονται τακτικά οι αίθουσες.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να προμηθευτεί μάσκες  στην πλειοψηφία τους από “εταιρεία αλουμινίου” που ανήκει σε “κολλητό” του πρωθυπουργού κι από προχθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής.

Οι φαιδρές δικαιολογίες τους ότι οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος… πριν από τη συρραφή του, δείχνει για μια ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δημόσια υγεία κι ιδιαίτερα αυτή των νέων παιδιών.

Το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, με 15 το πολύ μαθητές ανά τμήμα, είναι το μόνο  λογικό και αποτελεσματικό στις συνθήκες  της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά.

Απαιτεί όμως προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων απ’ ότι ήταν πέρυσι.

Απαιτεί επίσης περισσότερες δαπάνες για να αγοραστεί εξοπλισμός και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, οι ανάγκες της καθαριότητας και της απολύμανσης, ακριβώς όπως κάνουν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου. Το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης. Αν έχεις μάσκα και παγούρι, η ευθύνη είναι δική σου.

Ωστόσο η υγεία των παιδιών μας, η δημόσια υγεία αλλά και οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι πολύ σημαντικότερο ζήτημα απ’ το ποιός τελικά θα αναλάβει την ευθύνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί εντελώς για τις συνέπειες και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι δικαιολογίες πάλι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, μόνο γέλια προκαλούν ενώ αν τους είχε μείνει το παραμικρό ίχνος ευθυξίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να παραιτηθούν.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέντρο Κοινότητας Δ. Αργοστολίου: Στις 2/11 αδυναμία εξυπηρέτησης κοινού λόγω εργασιών

29/10/2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου οι...

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες ώρες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύριο νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε όλη την επικράτεια. Νέα μέτρα θα ανακοινώσει...

Κορονοϊός: Στα τέλη Απριλίου 2021 η καταβολή ΦΠΑ Οκτωβρίου για πληγείσες περιοχές

Μετατίθενται για το τέλος του Απριλίου του επόμενου έτους οι καταβολές του ΦΠΑ Οκτωβρίου για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία...

Πρόβες του έργου “Σε δύσκολους καιρούς” στη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου από τον Francisco José Rosal Nadales

Γράφει ο Francisco José Rosal Nadales: (σε μετάφραση) Οι πρόβες της προκαταρκτικής μου δουλειάς "Σε δύσκολους...

Προσφυγή εκπαιδευτικών παρατάξεων στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Αίτημα η αναστολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσφυγή των εκπαιδευτικών παρατάξεων ΣΥΝΕΚ και ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού...

Κορονοϊός: Η διασπορά των 1547 νέων κρουσμάτων – 10 νεκροί & 108 στη ΜΕΘ (28.10.2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας....

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ενίσχυση επιχειρήσεων στο Ιόνιο λόγω Covid-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παράταση Προθεσμίας Υποβολής αιτήσεων για δράσεις Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει...

Μήνυμα Δημάρχου Αργοστολίου για την 28η Οκτωβρίου

Αργοστόλι, 28-10-2020 ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται