ΣΥΡΙΖΑ: Λέτε ψέματα συνειδητά κ. Καππάτε για να κρύψετε την ολιγωρία της κυβέρνησης & την ανεπάρκεια σας

spot_img

Λέτε ψέματα συνειδητά κ. Καππάτε για να κρύψετε την ολιγωρία της κυβέρνησης και την ανεπάρκεια σας.

Την ώρα που τα νησιά μας ακόμα περιμένουν το επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι το λιγότερο προσβλητικό για το σύνολο των πολιτών να βγαίνει ο βουλευτής κ. Καππάτος και να προσπαθεί ως άλλος στρεψοδίκης να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για να καλύψει το γεγονός, ότι ένα σχεδόν μήνα μετά τον Ιανό, οι πληγέντες συμπολίτες μας δεν έχουν πάρει ούτε τα 600 ευρώ που έταζε η κυβέρνηση ως άμεση στήριξη ενώ στους πίνακες αποζημιώσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχει καλυφθεί ούτε το 1/3 του συνόλου των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ένα μήνα μετά και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια και στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης αφήνοντας πίσω χιλιάδες αβοήθητους πολίτες και τον δήμο Σάμης να τα βγάλει πέρα μόνος του με ένα βουνό προβλήματα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο που ο κ. Καππάτος έχει το θράσος να δηλώνει ότι δεν ψηφίσαμε ας δούμε την πραγματικότητα, την οποία τον προκαλούμε μέσα από τα πρακτικά της Βουλής να αρνηθεί.

Το νομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση στις 28 Σεπτεμβρίου και αφορούσε τις πληγείσες περιοχές των νησιών μας, υπερψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές μας και συγκεκριμένα:

Το άρθρο 1 που αφορούσε την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων

Το άρθρο 2 που προσδιόριζε το αφορολόγητο ακατάσχετο των ενισχύσεων

Το άρθρο 3 που μιλούσε για την αναστολή μέτρων αναγκαίας εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί

Το άρθρο 4 που αφορούσε την παράταση συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών,

Και ταυτόχρονα ασκήσαμε έντονη κριτική και καταθέσαμε προτάσεις για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν συμπεριέλαβε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο την αποζημίωση, δευτερευουσών κατοικιών όπως τα πατρικά σπίτια των περισσότερων Κεφαλονιτών και Ιθακησίων, τα υπόγεια, τα γκαράζ και τους εξωτερικούς χώρους που υπέστησαν εξίσου σημαντικές ζημιές.

Κάτι το οποίο δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε ο κ. Καππάτος και απλά συντάχθηκε με την γραμμή του κόμματος του αφήνοντας όλους αυτούς τους συμπολίτες μας να παλεύουν μόνοι τους με τόνους λάσπης και μπάζων χωρίς να δικαιούνται την παραμικρή αποζημίωση.

Εκείνο που δεν αναφέρει επίσης ο βουλευτής είναι ότι μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο υπήρχε κρυφά σκανδαλώδης διάταξη για διαφημιστική καμπάνια ανάλογη με αυτήν της λίστας Πέτσα προς ημέτερους, κανάλια και ΜΜΕ κολλητών και φίλων.

Αυτήν την διάταξη καταψηφίσαμε για αυτό επί της αρχής του νομοσχεδίου δηλώσαμε παρών, κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο βουλευτής αλλά φροντίζει να αποκρύπτει.

Ψηφίσαμε όλα τα άρθρα που αφορούσαν τα μέτρα για τους πληγέντες και ο κ. Καππάτος οφείλει να βγει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη ή να μας διαψεύσει καταθέτοντας τα πρακτικά της Βουλής.

Το ίδιο οφείλει να κάνει και για τις δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας αφού γνωρίζει ότι :

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη, τον αντικατέστησε όταν έληξε με το νόμο Σταθάκη, που επίσης προστάτευε την πρώτη κατοικία και όταν έληξε κι εκείνος με το νόμο ν.4605/2019, που επίσης την κατοχυρώνει νομικά και θεσμικά. H προστασία της πρώτης κατοικίας διατηρήθηκε ακόμα και στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων παρά τις εξοντωτικές διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις με την τρόικα και τους δανειστές, κάτι που δεν στάθηκε ικανός να πράξει σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, οδηγώντας με το νέο πτωχευτικό κώδικα στην χρεοκοπία, φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην μεσαία τάξη.

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε. Έγιναν 22.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης μας που όμως δεν αφορούσαν την πρώτη κατοικία, αλλά εκείνους που ζούσαν πλουσιοπάροχα, για όσους χρωστούσαν εκατομμύρια και δεν τους άγγιζε κανείς, σε αντίθεση με 79.000 πλειστηριασμούς σε 15 μήνες κυβέρνησης ΝΔ και σωρηδόν κοινοποιήσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μάλιστα εκβιαστικά προς τους δανειολήπτες, το τελευταίο εξάμηνο.

Αν ο κ. Καππάτος ήθελε να παρουσιάσει έργο και να προβληθεί να το κάνει για τους σωστούς λόγους. Έπρεπε να διεκδικήσει μαζί μας τις αποζημιώσεις για το σύνολο των πληγέντων συμπολιτών μας, έπρεπε να συνταχθεί με τις προτάσεις μας για να συμπεριληφθούν όλες οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις στην άμεση οικονομική ενίσχυση, κι όχι να κρύβει την ανεπάρκεια του πίσω από ασύστολα ψέματα.

Αργοστόλι 27/10/2020

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται