Ε.Α.Σ.: Οδηγίες για την άμεση διάθεση του μελιού από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή

spot_img

Ε.Α.Σ.: Οδηγίες για άμεση διάθεση μελιού

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε οδηγίες για την άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή.

      Συγκεκριμένα οι ενεργοί μελισσοκόμοι μπορούν να διαθέτουν το μέλι : α) άμεσα στον τελικό καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας μέσω των αγορών που βρίσκονται εντός της Περιφέρειας στην οποία εδρεύουν οι Εγκαταστάσεις Μελισσοκομίας τους ή όμορης ή/και β) στα καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα μέλι στον τελικό καταναλωτή και βρίσκονται εντός της Περιφέρειας στην οποία εδρεύουν οι Εγκαταστάσεις Μελισσοκομίας τους ή όμορης.

      Οι φορείς Εγκαταστάσεων Μελισσοκομίας δύνανται να προμηθεύουν μέχρι 15 κιλά ιδιοπαραγόμενου μελιού ανά κυψέλη ετησίως και μέχρι συνολικής ετήσιας ποσότητας 1.500 κιλών μελιού.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

      Για την καταχώριση και τήρηση Μητρώου φορέων Εγκαταστάσεων Μελισσοκομίας, ο φορέας εγκαταστάσεων μελισσοκομίας υποβάλει στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) στο Αργοστόλι, σχετική αίτηση η οποία συνοδεύεται από : 1) την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και αποδεικτικό εγγραφής στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και σε περίπτωση έλλειψης των ανωτέρω, απαιτείται Βεβαίωση Κατοχής Μελισσοσμηνών, 2) το Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων και την τοποθέτηση του βασικού εξοπλισμού και 3) Έγγραφα τεκμηρίωσης της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου.

      Περισσότερες διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στους συμπατριώτες Μελισσοκόμους στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img