Ε.Α.Σ.: Aιτήσεις για πάνελ στα χωράφια έως 15/05/2024

spot_img

Ε.Α.Σ.: Aιτήσεις για πάνελ στα χωράφια

      Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις, με σκοπό τη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Φωτοβολταϊκό στο χωράφι», έως και την  15 Μαΐου 2024 για εγκατάσταση αγροτικών φωτοβολταϊκών πάνελ μπορούν να υποβληθούν έως και την Τετάρτη 15η Μαΐου 2024.

      Αναλυτικότερα το εν λόγω Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες, Αγρότες ειδικού καθεστώτος και Αγροτικές επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό πρέπει να έχουν ενεργή αγροτική παροχή και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για το έτος 2024, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως παράγοντας τη δική τους «πράσινη» ενέργεια, θα μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επιδότηση 30% και έως 350€ ανά kW.
      Στο πρόγραμμα η κατάταξη των αιτήσεων, σύμφωνα με τη χρονική σειρά υποβολής τους, θα γίνει σε δύο ομάδες και έως την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού ως εξής : Α’ ομάδα : Φωτοβολταϊκά έως και 10,8kW, B’ ομάδα : Φωτοβολταϊκά πάνω από 10,8kWκαι έως 50kW.

      Διευκρινίζεται ότι για αιτήσεις ισχύος έως 30kW εφαρμόζεται ο ενεργειακός συμψηφισμός (net metering), ενώ για αιτήσεις από 31kW έως 50kW συμψηφίζεται η κατανάλωση, η οποία συμπίπτει την ίδια χρονική στιγμή με την παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού, και εφόσον υπάρχει περίσσεια παραγωγή αυτή αποζημιώνεται με μία σταθερή τιμή από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

       Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα είναι ο ωφελούμενος να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία/παραγγελία για τον φωτοβολταϊκό σταθμό. Εφόσον διαθέτει άνω της μιας αγροτικές παροχές ηλεκτρικής ενέργειας έχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για την χρηματοδότηση Φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος έως 50kW για κάθε μια εξ’ αυτών. 

    Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img