Βουτιά 60% στις τιμές ηλεκτρισμού για τον Φεβρουάριο

spot_img

Ραγδαία υποχώρηση των τιμολογίων σημειώνουν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα της μεγάλης αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου που προσγείωσε μετά από πολλούς μήνες ανοδικών ρεκόρ και τις τιμές χονδρεμπορικής.

Η μείωση για τον κορυφαίο πάροχο της χώρας φτάνει το 60% και διαμορφώνεται στα 0,199 η κιλοβατώρα για την πρώτη κλίμακα χρέωσης που είναι οι 500 κιλοβατώρες. Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατώρων, η ΔΕΗ προσφέρει 21,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 50,1 λεπτά τον Ιανουάριο. Σταδιακά τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουν τιμολόγια και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Η σημαντική υποχώρηση των τιμών θα φέρει σημαντική ελάφρυνση και στις επιδοτήσεις καθώς η πολιτεία για τον επόμενο μήνα, θα κληθεί να προσφέρει λιγότερα χρήματα για να περιορίσει τις τιμές στα 0,14 κα 0,16 λεπτά ανά κιλοβατώρα και να φέρει τις ταρίφες στα επίπεδα προ κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο ήταν από τα ακριβότερα και διαμορφώθηκε μεταξύ 48,9 και 50,1 ευρώ η κιλοβατώρα.

Για σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται οριακά προς τα πάνω στα 129,44 ευρώ ανά μεγαβατώραΟι ΑΠΕ συμβάλλουν κατά 41,85% στην παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και ακολουθούν οι εισαγωγές με 25,08%, τα υδροηλεκτρικά με 12,60% ενώ μικρή είναι η συμβολή των ορυκτών καυσίμων. Το φυσικό αέριο αντιστοιχεί στο 8,62% της ηλεκτροπαραγωγής και ο λιγνίτης στο 7,89%.

ΠΗΓΗnewmoney.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται