Ε.Α.Σ.: 70 εκατομμύρια ευρώ για το Αγροτικό Πετρέλαιο

spot_img

Ε.Α.Σ.: 70 εκατομμύρια ευρώ για το Αγροτικό Πετρέλαιο

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι καθορίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα κριτήρια και οι όροι επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του Πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία συνολικής αξίας 70 εκατομμύρια ευρώ..

     Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του Αγροτικού Πετρελαίου είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.)  έως την Παρασκευή 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης  (Ο.Σ.Δ.Ε.) για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22.

     Το δικαιούμενο ποσό της επιστροφής  του Ε.Φ.Κ. του Αγροτικού Πετρελαίου υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης Πετρελαίου ανά Αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ντόπιων δικαιούχων Αγροτών χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών .

     Επίσης, με ειδική διάταξη θεσπίστηκε το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ.

   Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται