Παρέμβαση Σταύρου Σπαθή για την επανεκκίνηση της εστίασης

spot_img

Θέμα: Επανεκκίνηση Εστίασης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στην παρουσίαση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην υπ’αριθμ. 2 σελίδα, όπου αναφέρονται οι Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων Εστίασης, πληροφορούμαστε για τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας των ΚΑΔ 5630 και των οκταψηφίων αυτών. Στην ίδια σελίδα δε, αναφέρονται συγκεκριμένοι ΚΑΔ οι οποίοι φαίνονται ως επαναλειτουργούντες παρότι εντάσσονται στην κατηγορία 5630. Το σημείο αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και σύγχυση σε μεγάλο μέρος των επαγγελματιών του κλάδου.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ που  θα διευκρινίζει πλήρως την επανεκκίνηση της εστίασης, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να προλάβουμε την έκδοση μιας λανθασμένης και άδικης για τους επαγγελματίες απόφαση.

Συγκεκριμένα:

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

 Ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων της εστίασης διαθέτει ως κύρια δραστηριότητα ΚΑΔ που ξεκινά από  5630 και περιλαμβάνει την πώληση ποτών, όπως ο κωδικός 56.30.10.04-Υπηρεσίες που παρέχονται από Καφέ Μπαρ. Θα είναι ιδιαίτερα άδικο να εξαιρεθούν οι ΚΑΔ που στη περιγραφή τους έχουν τη λέξη μπαρ. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι μια τέτοια απόφαση δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, μια που εστιατόρια και καφενεία που απλά υπήρξαν οι τυχεροί να έχουν διαφορετικό ΚΑΔ, δύνανται να επανεκκινήσουν πουλώντας ακριβώς τα ίδια αγαθά που στους υπολοίπους επαγγελματίες απαγορεύεται.

Οι φορείς, οι επαγγελματίες και οι πολίτες, τήρησαν και σεβάστηκαν την εφαρμογή των πρωτόγνωρων μέτρων που εφαρμόστηκαν το τελευταίο έτος, βάζοντας πάνω από όλα τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό. Οι ίδιοι υπεύθυνοι επαγγελματίες έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία και ζητούν έντονα  να τους δοθεί η δυνατότητα ίσης μεταχείρισης με τους συναδέλφους τους, επανεκκινώντας την επαγγελματική δραστηριότητά τους.

Να τονιστεί δε, ότι ενώ φαινομενικά περνάει η χώρα σε μια φάση χαλάρωσης των μέτρων, κατά τη διάρκεια σκληρότερου lockdown η πώληση των επίμαχων αγαθών γινόταν κανονικά με τη μέθοδο του take away, ενώ τώρα ξαφνικά αποτελεί το μήλον της έριδος για το οποίο το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης θα αναγκαστεί να παραμείνει σε αναστολή.

Παρακαλούμε όπως δεν εξαιρεθούν οι ΚΑΔ που εντάσσονται στην κατηγορία 5630 και να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για καθήμενους με την προβλεπόμενη τήρηση αποστάσεων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img