ΟΑΕΔ: Τα 6 βήματα για τους μακροχρόνια ανέργους – Πότε μπαίνουν τα 400€

spot_img

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΙΒΑΝ από τους μακροχρόνια ανέργους. Βήμα – βήμα με εικόνες όλη η διαδικασία. Οι δικαιούχοι και οι καταβολές

Ξεκίνησε η διαδικασία της επικαιροποίησης και δήλωσης ΙΒΑΝ από τους μακροχρόνια άνεργους που είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ. Η ηλεκτρονική διαδικασία απαιτεί 6 βήματα ως εξής :

Βήμα 1 

Είσοδος στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr και επιλογή → Εργασία και ασφάλιση

bima1oaed.jpg

Βήμα 2 

Επιλογή του συνδέσμου → Ανεργία

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
bima2oaed.jpg

Βήμα 3 

Επιλογή από την λίστα την → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

bhma4oaed.jpg

Βήμα 4 

Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται :

  1. με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ ή
  2. με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet 
bhma5oaed.jpg

Εφόσον επιλέγεται η είσοδος με κωδικούς taxisnet ακολουθεί η σχετική εξουσιοδότηση με τους κλειδάριθμους

bhma6oaed.jpg
bhma7oaed.jpg

Βήμα 5 

Πιστοποίηση χρήστη με τον αριθμό ΑΜΚΑ

bhma8oaed.jpg

Βήμα 6 

Ο μακροχρόνια άνεργος είναι πλέον μέσα στην ηλεκτρονική καρτέλα του όπου με ειδικό κουμπί μπορεί να καταχωρίσει ή να διορθώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Από την στιγμή που ο δικαιούχος “κλικάρει” την υποβολή του επικαιροποιημένου ΙΒΑΝ ακολουθεί έλεγχος της υπηρεσίας. Μετά τον έλεγχο αποστέλλεται το αρχείο πληρωμής. Ο δικαιούχος βλέπει τα χρήματα στον λογαριασμό του αυθημερόν μετά την αποστολή ή μετά από 2 εργάσιμες ανάλογα την τράπεζά του και τις διαδικασίες του συστήματος ΔΙΑΣ. 

Όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Μέχρι τις 3 Μαίου

Η διαδικασία αφορά 168.000 μακροχρόνια ανέργους και μέχρι σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου το πρωί είχαν επικαιροποιήσει το ΙΒΑΝ τους πάνω από 25.000 μακροχρόνια άνεργοι. 

Η ηλεκτρονική διαδικασία επιβεβαίωσης ή η καταχώρισης IBAN θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Μαΐου.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που :

  • απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020,
  • παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και
  • δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:  

  • Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού· (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.  
  • Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού· λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν. Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΠΗΓΗethnos.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται