Ε.Α.Σ.: Αναρτήθηκαν οι Δημόσιες Αγροτικές Σχολές Κατάρτισης

spot_img

Ε.Α.Σ. :  Αναρτήθηκαν οι Δημόσιες Αγροτικές Σχολές Κατάρτισης

    Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.), τα παλαιά αγροτικά Ι.Ε.Κ.,  για το φετινό έτος κατάρτισης 2024-2025.

    Οι Σ.Α.Ε.Κ. έχουν σκοπό την παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και στους κάτοχους ισότιμων τίτλων, προάγοντας τις επαγγελματικές γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

    Η διάρκεια φοίτησης είναι 4 εξάμηνα Θεωρητικής και Εργαστηριακής Κατάρτισης και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης. Στους αποφοίτους χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης δίνοντας το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων αφενός και αφετέρου μοριοδοτούνται στα Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

    Σημειώνεται  ότι οι καταρτιζόμενοι των Σ.Α.Ε.Κ. δικαιούνται αναβολή στράτευσης, ενώ σε προκαθορισμένο αριθμό καταρτιζόμενων παρέχεται για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, δωρεάν σίτιση και στέγαση καθόλη τη διάρκεια των σπουδών στις Σ.Α.Ε.Κ.

    Αναλυτικότερα οι ειδικότητες στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ., αρμοδιότητας του Υ.Α.Α.Τ. είναι :

             Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img