Σχολεία: Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας & Γαργαλιάνος

spot_img

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, και η αναβολή από 7 για 14 του μηνός παραμένει πιθανή.   

Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.  

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα που δύο μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσαν ανοικτά ότι θα ταχθούν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων την ίδια ημερομηνία, χωρίς αναβολή.   

Ο Νίκος Σύψας γνωστοποίησε πως η εισήγησή του στην επιτροπή, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Χθες ο λοιμωξιολόγος είχε αφήσει ανοικτό, σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων, τα σχολεία να ξανακλείσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.   

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Την 7η Σεπτεμβρίου πρότεινε και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση να είναι «όλα έτοιμα», και η λειτουργία να γίνει αυστηρά με μάσκες και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.   

Μαγιορκίνης για μέγεθος τάξεων  

Το Σάββατο, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως «δεν έχει πειστεί» για τη σημασία του μεγέθους των σχολικών τάξεων σε ό,τι αφορά τον σχετικά αυξημένο αριθμό των μαθητών.  

Υπενθυμίζεται πως στις επίσημες ανακοινώσεις της για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με παρουσία όλων των μαθητών. Η αντιπολίτευση είχε τότε αντιδράσει στο επιχείρημα της υπουργού πως ο μέσος αριθμός μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια, και σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι από 18 έως 22 παιδιά κατά μέσο όρο αλλά «όχι περισσότερο».  

«Η απόσταση του 1.5 μέτρου είναι σημαντική για την μετάδοση με σταγονίδια και θα πρέπει να την τηρούμε όσο μπορούμε γενικά. Όπου δεν μπορούμε θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης με την χρήση μάσκας» γράφει μεταξύ άλλων ο δρ. Μαγιορκίνης. «Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στα σχολεία με γενικευμένη χρήση μάσκας στις τάξεις».

ΠΗΓΗlifo.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img