Απειλή της ΔΕΗ: Θα “κόψει το ρεύμα” της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς, αν δεν πληρωθεί το χρέος των 11.000.000 Ευρώ

spot_img

ΔΕΔΥΑΚ   &   ΔΕΗ

Αρκετός θόρυβος ξεσηκώθηκε με την “απειλή” της ΔΕΗ πως αν δεν πληρωθεί ή διευθετηθεί, μέχρι τις 27/9 του τρέχοντος, το χρέος των 11.000.000 Ευρώ της ΔΕΔΥΑΚ προς την ΔΕΗ, θα “κόψει το ρεύμα” προς όλες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΕΥΑΚ, οπότε θα διακοπεί η υδροδότηση, με ό,τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η κίνηση.

          Και ίσως να χρειάζεται να “κοπεί” το νερά για κάνα δυο μέρες μπας και ξυπνήσουμε.

          Και κυρίως εμείς που σαν κοινωνία δεν αντιδράμε, όταν πριν δυο χρόνια τριπλασίασαν την τιμή του νερού στο Αργοστόλι (ο Σύλλογος μας είχε εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου) με την δικαιολογία ότι βελτιώθηκε η ποιότητα του νερού, η κατανάλωση του εμφιαλωμένου όμως δεν φαίνεται να μειώθηκε.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Που δεν αντιδράσαμε σαν κοινωνία, όταν με την απόφαση (Νο 379/2019) του νέου τότε 19μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΥΑΚ, τριπλασίασε τον μισθό του προέδρου της. Που δεν αντιδράσαμε στο “τρυκ” της λήψης ενδείξεων των υδρομετρητών ανά 2μηνο, με αποτέλεσμα περίπου διπλάσια κυβικά να χρεώνονται με τις μεγαλύτερες τιμές των δεύτερων και τρίτων, πιο ακριβών κλιμάκων.

Επίσημα στα πιο πάνω η ΔΕΔΥΑΚ, ανακοίνωσε πως εταιρείες και ιδιώτες χρωστούν στη ΔΕΔΥΑΚ 9.000.000 Ευρώ, πως παντού το ίδιο γίνεται, πως το χρέος ξεκινά από το 2011, πως φταίει ο COVID. Αυτοί οι επίσημοι λοιπόν, που επίσημα αναφέρουν τα πιο πάνω, αντί των “λογικών” αυτών δικαιολογιών, να εξηγήσουν πειστικά που οφείλεται αυτή η διαφορά των 2.000.000 Ευρώ (11 εκατομμύρια χρωστά, 9 εκατομμύρια της χρωστούν), πως θα πληρωθούν και ποιος θα τα πληρώσει, γιατί πριν το 2011 δεν είχαν δημιουργηθεί χρέη και κυρίως γιατί δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών, τουλάχιστον. Οι αυτοπροβαλλόμενες αρετές δεν αρκούν για να ξεκαθαρίσει η “περιρέουσα ατμόσφαιρα” περί αλληλοεξυπηρετήσεων.

          Ίσως (και με μια επιφύλαξη) η κατάργηση των 514 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στους Δήμους, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη και γενικά η αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησής και κυρίως η λογοδοσία, να περιορίσει μελλοντικά τις “περιρέουσες ατμόσφαιρες”. Απαραίτητο όμως είναι, αυτή η λογοδοσία να είναι ουσιαστική και κυρίως αναδρομική. Και όχι σαν το “πόθεν έσχες” της Βουλής, που εκείνο το “πόθεν” μόνιμα απουσιάζει.

Το Δ,Σ,

Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας”

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img