Το ΑΣΕΠ εκσυγχρονίζεται! Ποιες αλλαγές θα φέρει η τεχνολογία για να «χτυπηθεί» η γραφειοκρατία

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Μία σειρά μέτρων αναμένεται να πάρει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μειώσει την καλπάζουσα γραφειοκρατεία του ΑΣΕΠ.

Στο υπουργείο έχει τεθεί ως μείζονος σημασίας ζήτημα ο εκσυγχρονισμός του φορέα ούτως ώστε να σταματήσει να αποτελεί εμπόδιο για κάθε εξυπηρετούμενο πολίτη.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκε ένα πακέτο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα κινείται προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της βελτίωσης των διαδικασιών πρόσληψης. Αυτό θα επιτευχθεί με επιλογή αντικειμενικών κριτηρίων που ήδη ισχύουν, αλλά σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο για τους ενδιαφερόμενους, μέσω και της απλοποίησης των διαδικασιών των προκηρύξεων μέσα από τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

Κύρια μεταρρύθμιση θα αποτελέσει η στο εξής ηλεκτρονική κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων για τη συμμετοχή ενός υποψηφίου στις προκηρύξεις της ανεξάρτητης Αρχής.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση, κατά το ήμισυ, του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονταν μέχρι και τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Ακόμα, στις άμεσες διορθωτικές κινήσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων, οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε κρίσιμα θέματα λόγω απουσίας των κατάλληλων υπαλλήλων και κυρίως όσων σχετίζονται με τεχνικές υπηρεσίες.

Γι’ αυτό, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και το ΤΕΕ θα συνάπτονται συνεργασίες με ιδιώτες μηχανικούς που θα διοχετεύονται σε δήμους με ελλείψεις στον εκάστοτε τομέα.

Έτσι η Αυτοδιοίκηση θα είναι ικανή να παράγει έργα χωρίς τις στρατιές υπαλλήλων των προηγούμενων ετών που ανακυκλώνονταν και δεν χρησιμοποιούνταν εν τέλει στο έπακρο.

spot_img
ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img