Κι έτσι ξαφνικά από το πουθενά πρέπει να δεχθούμε ότι δε θα ξανακούσουμε τη βροντερή φωνή σου, δε πρόκειται να γελάσουμε δυνατά με τα αστεία σου, δε πρόκειται να «μαλώσουμε», να αλληλοπειραχτούμε, να κουβεντιάσουμε όχι μόνο για τα της νομικής αλλά επί παντός επιστητού όπως σου άρεσε.
Αγαπημένε συνάδελφε και φίλε, γλυκέ άνθρωπε Νίκο Μανουσάκη, η καρδιά μας ράγισε σήμερα. Να ευχηθώ και να προσευχηθώ Εκείνος για τον οποίο τόση κουβέντα είχαμε κάνει, να σε δεχτεί στην γλυκιά του αγκαλιά. Θα μας λείψεις αλλά δε θα ξεχαστείς.
Σάββας Σαββαόγλου
Από το μεσημέρι που μάθαμε το αιφνίδιο “φευγιό” του Νίκου, έχουμε όλοι παγώσει.
Ο ψηλός με την βροντερή φωνή και το περίεργο ντύσιμο δεν ήταν απλά άλλος ένας συνάδελφος. Ήταν ένα σπάνιο είδος ανθρώπου, που εκλείπει, καλοκάθαγος, πρόσχαρος, χειμαρρώδης, μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ δοτικός.
Αν ζητούσες την βοήθεια του για κάποιο θέμα, μπορούσε να κάτσει όλη νύχτα να το ψάξει για να σε βοηθήσει. Του έλεγα “άστο ρε Νικόλα θα το βρω μόνος μου, μην ψάχνεις άλλο” αλλά αυτός δεν σταμάταγε, μέχρι να μου στείλει την απάντηση.
Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε θα τον ξαναδώ να μπαίνει σαν “σίφουνας” στο Ακροατήριο και να ψάχνει την υπόθεση του ή να τηλεφωνεί και να λέει “κρατήστε την λίγο, είμαι στον δρόμο”.
Ούτε ότι δεν θα λάβω mail με κάποια απόφαση που βρήκε στο διαδίκτυο, τις νύχτες που έψαχνε, και μου την έστειλε γιατί θα μπορούσε να με ενδιαφέρει. Ούτε ότι δε θα μου χαρίσει κάποιο βίβλιο, λέγοντας μου : “εσένα αυτό θα σου αρέσει”.
Την τελευταία φορά που σε είδα, σου είπα : “Νίκο έλα να τελειώσουμε το μισθωτήριο, γιατί θα τελειώσει η διάρκεια της μίσθωσης”.
Τελικά δεν τέλειωσε η μίσθωση, αλλά τέλειωσε η ζωή…
Και με άφησες ρε μπαγάσα να το τελειώσω μόνος.
Και είναι τόσο άδικο για σένα…
Καλό ταξίδι Νίκο.
Εύχομαι και ελπίζω, εκεί που πήγες θα είναι καλύτερα από ότι εδώ.
Καλή αντάμωση.
Γιάννης Λυκούδης
Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Π. Καππάτου για την απώλεια του Νίκου Μανουσάκη
Η ξαφνική απώλεια του Συναδέλφου Νίκου Μανουσάκη έπεσε σαν κεραυνός στους Δικηγόρους της Κεφαλονιάς.
Χάσαμε ένα μέλος της Δικηγορικής οικογένειάς μας.
Όσες μεγάλες εντάσεις και αγωνίες και αν έχει το λειτούργημα του Δικηγόρου, αυτές είναι που μας ενώνουν και μας κάνουν να σεβόμαστε, και να εκτιμάμε ο ένας τον άλλο συνάδελφο.
Ο Νίκος με την σύζυγό του διάλεξαν από το 2004 την Κεφαλονιά ως τόπο κατοικίας τους για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα όμορφα παιδιά τους.
Έντονη προσωπικότητα, Άριστος Δικηγόρος, Εργασιομανής, Ηθικός, Ευγενικός, Συναδελφικός, Τίμιος, απέκτησε την εκτίμηση και την αγάπη την δική μας αλλά και της κοινωνίας.
Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του και τα παιδιά τους.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα φίλε μου Νίκο, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.
Παναγής Καππάτος
Δικηγόρος Α.Π.
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Νικόλας Μανουσάκης σε ηλικία 62 ετών: Την Τετάρτη 11/02 η κηδεία του – 10/02/2026







