Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θρηνεί την απώλεια του καλλιτέχνη και επιστήμονα Χάρη Ξανθουδάκη

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ΨΗΦΙΣΜΑ

Κέρκυρα, 8 Νοεμβρίου 2023

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θρηνεί την απώλεια του καλλιτέχνη και επιστήμονα, που με την ισχυρή προσωπικότητα και το αδιαπραγμάτευτο όραμά του καθόρισε τις πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές στην Ελλάδα. Ο Χάρης Ξανθουδάκης, συνθέτης, θεωρητικός και μουσικολόγος, ερευνητής και υπέρμαχος της έντεχνης νεοελληνικής μουσικής στη διαχρονία της, συνέβαλε αποφασιστικά στην εισαγωγή των καλλιτεχνικών μουσικών αντικειμένων στο Πανεπιστήμιο, παράλληλα με την καλλιέργεια των μουσικών επιστημών στην πιο σύγχρονη έκφρασή τους. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2004 έως το 2011, ενώ με το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό του έργο, ο Χάρης Ξανθουδάκης ανέδειξε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε σημαντικό κέντρο όχι μόνο για τις μουσικές, αλλά και για τις οπτικοακουστικές τέχνες, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία.

Η συνεχής ενίσχυση αυτών των σπουδών αποτελεί υπόσχεση του ιδρύματος και διαρκή έκφραση έμπρακτης τιμής στη μνήμη του.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Εκ μέρους όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατό του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια!

Επιπλέον, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου ομοφώνως αποφάσισε τα ακόλουθα:

Να αποσταλεί στέφανος κατά την εξόδιο ακολουθία.

Να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Καθηγήτρια Αναστασία Σιώψη.

Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στα κτήρια της Ιονίου Ακαδημίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Να εκφρασθούν τα βαθιά συλλυπητήρια της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και να επιδοθεί το παρόν, ως ψήφισμα, στην οικογένειά του. Να αναρτηθεί το παρόν, ως ψήφισμα, στην ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται