2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

spot_img

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

          Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε το 1966 από την Ι.Β.Β.Υ. (Internasional Board on Books for Young People), τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, και γιορτάζεται τη μέρα των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), του γνωστού Δανού συγγραφέα υπέροχων παιδικών παραμυθιών.

          Σκοπός αυτής της καθιέρωσης είναι να εμπνεύσει στα παιδιά και τους νέους την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα, να συμβάλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αλλά και να τονώσει το ενδιαφέρον των μεγάλων για το παιδικό βιβλίο.

          Μέσα από το Βιβλίο το παιδί, με τη σωστή και διακριτική πάντοτε καθοδήγηση, μαθαίνει και κατανοεί τον κόσμο, γνωρίζει βέβαια και τον εαυτό μας, εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του και οξύνει την κρίση του, αναπτύσσει τον  προβληματισμό του και καλλιεργεί την αισθητική του.

          Επομένως, η επαφή με το βιβλίο, το διάβασμα, η μελέτη αποκτούν ιδιαίτερη αξία στον παιδικό πληθυσμό. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και προφανώς πολλαπλάσια σε σχέση με το ηλεκτρονικό βιβλίο, με τους υπολογιστές και τα tablet.

          Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια όμορφη εκδήλωση απόψε το απόγευμα, 1 Απριλίου, στο χώρο του Μουσείου, όπου δεκάδες παιδιά συναντήθηκαν με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Μπετεινάκη και την εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ναταλία Καπατσούλια.

          Ας μην ξεχνάνε γονείς, δάσκαλοι και παιδιά ότι η Βιβλιοθήκη μας διαθέτει πλούσια συλλογή παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Και είναι πάντοτε ανοικτή, για να δανείσει βιβλία και να ικανοποιήσει τη φιλαναγνωσία παιδιών και εφήβων. 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                  

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται