Συγκρούσεις μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων στην 27η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Χτες Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 27η τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου διά ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Ληξούρι σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα με προσωπικές και μη συγκρούσεις μεταξύ ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης ήταν απών και έτσι στη θέση του ήταν ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Γαλανός.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Η χτεσινή συνεδρίαση είχε απρόοστες συγκρούσεις μεταξύ συμβούλων και συγκεκριμένα:

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

1. Μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου Διονύση Μαρούλη και του Διονύση Αραβαντινού. Εδώ από ότι είδαμε αρχικά ο Διονύσης Αραβαντινός είχε πάρει το λόγο από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αδαμαντία Καμινάρη και ενώ προσπαθούσε να μιλήσει φαίνεται πως ο Διονύσης Μαρούλης μιλούσε ή κοροϊδευε τον πρώτο κάνοντάς τον να διακόψει το λόγο του, παρόλο που προσπάθησε επανειλημμένως να συνεχίσει. Θεωρούμε ότι μάλλον ένιωσε προσβολή και αποφάσισε να διακόψει εντελώς.

2. Μεταξύ του Διονύση Μαρούλη και του Βασίλη Ρουχωτά. Μιλούσε αρχικά ο Βασίλης Ρουχωτάς για τα έργα του Δήμου Ληξουρίου και για τα σημεία – δρομάκια στα οποία έριξε τσιμέντο πρόχειρα ο Δήμος λόγω δημοτικών εκλογών. Επίσης, τόνισε ότι από τους 10.000 Ληξουριώτες μόνο οι 2.200 ψήφισαν την παράταξη του Δημάρχου. Κάπως έτσι ο Διονύσης Μαρούλης φάνηκε να ενοχλείται και αρχικά να παραμιλά, όταν ξαφνικά άρχισε να καταφέρεται εναντίον του Βασίλη Ρουχωτά επί προσωπικού και όπως φαίνεται του είπε με νόημα και την έκφραση: “Οι χαμένοι ήρθατε να πείτε τον πόνο σας”. Για να σας βοηθήσουμε χαμένοι θεωρεί αυτούς που έχασαν τις εκλογές, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι πλέον στο πλευρό του Γιώργου Κατσιβέλη και ψηφίστηκαν είναι οι νικητές και δεν έχουν ίσως κάποιο λόγο για να γκρινιάξουν.

3. Μεταξύ του Διονύση Μαρούλη και του Δημήτρη Μαντζουράτου. Η παραπάνω έκφραση ενόχλησε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μαντζουράτο, ο οποίος την σχολίασε ως αλαζονική και διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τη στάση του Διονύση Μαρούλη, ο οποίος πήρε το λόγο αργότερα για να δικαιολογηθεί αναφέροντας ότι αυτό που ήθελε να πει είναι ότι τα δρομάκια που φτιάχτηκαν βοήθησαν σημαντικά αρκετούς βοσκούς και αγρότες.

Τα θέματα με τη σειρά ήταν:

1) Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 2023 Δήμου Ληξουρίου (από 01-07-2023 έως 30-09-2023) (αρ. 231/2023 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός, Αναπληρωτής Δημάρχου

2) Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός, Αναπληρωτής Δημάρχου

Εδώ το θέμα επικεντρώθηκε στο Μουσικό Σχολείο στο Ληξούρι ως Μουσικό Γυμνάσιο αρχικά, Να θυμίσουμε ότι εδώ και 3 χρόνια αναμενόταν να ξεκινήσει στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου απέναντι από το Λιμεναρχείο Ληξουρίου. Εκεί η Λαίκή Συσπείρωση και κυρίως ο Δημήτρης Μαντζουράτος ανέφερε ότι έχει μείνει ως πολιτικό ανακοινωθέν από τη Αρχή του Γιώργου Κατσιβέλη και δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα χλευάζοντας μάλιστα φωτογραφία που είχε ανεβάσει παλιότερα ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το Μουσικό Σχολείο. Τέλος, συμφώνησαν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι ότι καλό θα ήταν να γίνει και Μουσικό Λύκειο για να εξασφαλιστούν καλύτερα οι μαθητές του σχολείου.

3) Εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου για την ασφάλεια στα σχολεία του Δήμου Ληξουρίου
Εισηγητής: Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Όταν η διεκδίκηση ασφάλειας στα σχολεία βαφτίζεται… «Δυσφήμηση»!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε συγκεκριμένα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου Ληξουρίου τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας σε αυτά. Μάλιστα τόσο ο Δημήτρης Μαντζουράτος όσο και ο Διονύσης Αραβαντινός ισχυρίστηκαν ότι ο Γεράσιμος Γαλανός είναι “αδιάβαστος” στο θέμα της ασφάλειας των σχολείων, κάτι που ενόχλησε τον Γεράσιμο Γαλανό, ο οποίος αμύνθηκε αμέσως.

Ο Θοδωρής Δαμουλιάνος τόνισε ότι οι διαβάσεις στα σχολεία είναι πολύ λεπτές και ότι θα έπρεπε να μεγαλώσουν για να φαίνονται καλύτερα στους οδηγούς, καθώς απάντησε και σε ερώτηση του Χρήστου Βολτέρα για τα πορτοκαλί κολονάκια που έχει γεμίσει το Ληξούρι αναφέροντάς του ότι έχουν συγκεκριμένη χρήση και όχι όπως χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαντζουράτος για στα κολονάκια στον βραχίωνα που αράζουν τα ferry boats, τα οποία θεωρεί ότι δεν προστατεύουν τους ανθρώπους που περπατούν από και προς τo φέρυ. Ο Χρήστος Βολτέρας απάντησε ότι αυτά είναι μόνο για να μην παρκάρουν. Στο τέλος, ο Βασίλης Ρουχωτάς μαζί και με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσαν ότι καθίσταται επικίνδυνη και ενοχλητική η όποια χρήση τους σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη και ότι θα έπρεπε πολλά να απομακρυνθούν.

Η ψηφοφορία ήταν 8 κατά και 8 υπέρ. Κατά ψήφισαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που στις εκλογές ήταν με την παράταξη του Γιώργου Κατσιβέλη. Με τη διπλή ψήφο της Προέδρου, η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης τελικά δεν πέρασε. Ήταν κάτι που δεν περιμέναμε για να πούμε την αλήθεια.

4) Διαγραφές χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Ληξουρίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός, Αναπληρωτής Δημάρχου

5) Έγκριση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης έργου: «Αποκατάσταση σεισμοπλήκτων δημοτικών κτιρίων»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ληξουρίου παρεβρέθηκε στη συνεδρίαση ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θοδωρής Καλογερόπουλος, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων άλλοτε ήρεμος και άλλοτε αγανακτισμένος, καθώς είχε από την πρώτη στιγμή σχεδόν σύγκρουση με τον Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος ήταν λίγο δυσαρεστημένος και ίσως ενοχλημένος από την στάση του σε κάποια δημοτικά έργα. Ο Βασίλης Ρουχωτάς “δεν του χαρίστηκε” και ήταν λίγο απότομος απέναντί του δικαιολογώντας τη συμπεριφορά του, καθώς όπως τόνισε η υπογραφή του (του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας) είναι το μοναδικό κλειδί για να προχωρήσει το οποιόδηποτε έργο ο εκάστοτε Δήμαρχος και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός σε τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Η Ελένη Λουκέρη υπερασπίστηκε τον κ. Καλογερόπουλο τονίζοντας στον Βασίλη Ρουχωτά πως δεν πρέπει να μιλάει έντονα στον υπάλληλο. Ο κ. Καλογερόπουλος του απάντησε ότι η Τεχνική Υπηρεσία αποτελείται από μόνο δύο άτομα κάνοντας δύσκολο το συνολικό τους έργο, ενώ του επισήμανε ότι στην τελική την τελική απόφαση την παίρνει η Δημοτική Αρχή και όχι ο δημοτικός υπάλληλος.

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

6) Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΑΤΕΡΑ – ΠΑΛΑΤΑΚΙ»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

7) Έγκριση παράτασης εκπόνησης της μελέτης: «Κυκλοφοριακή Μελέτη Πόλεως Ληξουρίου»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

8) Έγκριση 1ου ΑΠΕ της μελέτης: «Κυκλοφοριακή Μελέτη Πόλεως Ληξουρίου»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Το 7ο και 8ο θέμα συζητήθηκαν μαζί. Εδώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανέφεραν ότι η κυκλοφοριακή μελέτη έπρεπε να ήταν έτοιμη εδώ και καιρό με τον κ. Καλογερόπουλο να αναφέρει ότι αρχές του 2024 θα είναι πλέον έτοιμη, καθώς μένουν να προστεθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες.

Τα θέματα πέρασαν με πλειοψηφία.

9) Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΝΝΑΔΑΣ»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Εδώ στην ουσία ο Βασίλης Ρουχωτάς επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Καλογερόπουλο, καθώς όπως επεσήμανε έχει υπογράψει ψευδώς ότι τα τοιχία στην Κοντογεννάδα έπεσαν με τον σεισμό για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν και ότι ως δημοτικός υπάλληλος δεν έπραξε σωστά. Θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Κατσιβέλη χρησιμοποίησε τα χρήματα των σεισμών και του ΙΑΝΟΥ για έργα που δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή από αυτά τα αίτια, ενώ έργα που καταστράφηκαν από αυτά δεν έχουν ακόμα επισκευαστεί.

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

10) Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΧΑΒΔΑΤΩΝ»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

11) Έγκριση 1ου ΑΠΕ και σύναψης 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ» αναδόχου ΓΕΡ. και ΠΑΝ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΤΟΣ Ο.Ε.»
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Το θέμα αυτό είχε αναφορά στην στέγη του Κέντρου Κοινότητας. Ο Δημήτρης Μαντζουράτος σχολίασε ότι η εισήγηση είναι ντροπή για όποιον τη διαβάζει με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους – βασιλιάδες, ενώ ο Βαγγέλης Βαλλιάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Έργα 10ετίας από τον σεισμό βρίσκονται σε χάλι μαύρο και καρκινοβατούν”. Ο Διονύσης Αραβαντινός δήλωσε ότι “η Δημοτική Αρχή είναι άπραγη στην ουσία και προσπαθεί να φτιάξει εδώ και 10 χρόνια ΜΙΑ στέγη”. Και σε αυτό το θέμα ο Βασίλης Ρουχωτάς δήλωσε την ενόχλησή του προς τον κ. Καλογερόπουλο για το έργο αυτό, το οποίο θεωρεί ότι και σε αυτό αναγράφονται ψέμματα για τα προβλήματα που είχε από την η στέγη του κέντρου, ενώ σύμφωνα με την δική του αλήθεια τα προβλήματα τα ήξεραν από την αρχή και δεν τα είδαν στη συνέχεια.

12) Γνωμοδότηση για διόρθωση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο των ορίων γεωτεμαχίου εντός ορίων οικισμού Αγ. Βασιλείου Δήμου Ληξουρίου με ΚΑΕΚ 250370608012 στο Εθνικό Κτηματολόγιο σε σχέση με την δημοτική οδό με 25037ΕΚ00139/0/0 και 25037ΕΚ00118/0/0
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

13) Εξέταση αιτήματος παραχώρησης θέσης στάθμευσης Α.μεΑ. επί της οδού ΚΑΝΑΡΗ 8 στο Ληξούρι.
Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ληξουρίου

Ομόφωνα πέρασε το θέμα.

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook – Ανέβηκε και στο Youtube)

Το πρώτο πεντάλεπτο της συνεδρίασης:

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img