Ο Βασίλης Ρουχωτάς για το “χάος” στη συνεδρίαση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Ληξουριού

spot_img

Στις 13 Μαρτίου 2023 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου με κύριο θέμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ  ΜΕΛΈΤΗΣ.

Εκ των πραγμάτων όμως  το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν η απαίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τους λόγους της αποδιοργάνωσης  του ασφαλτικού οδοστρώματος  σε δρόμους  της πόλης   που ασφαλτοστρώθηκαν μόλις προ εικοσαημέρου.

Το λιγότερο που όφειλε ο Δήμαρχος ήταν με δική του πρωτοβουλία, και πρίν από την αντιπολίτευση, μαζί με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας  και τον επιβλέποντα του έργου, να ενημερώσουν εκείνοι το Δημοτικό Συμβούλιο με την έναρξη του, να παρουσιάσουν  την εγκεκριμένη μελέτη σύνθεσης του ασφαλτομίγματος (για να ξερουμε τι άσφαλτο όφειλε  ο εργολάβος να στρώσει)  και ένα άμεσο πρόγραμμα  ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου όλων των δρόμων που ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα  και ένα ριζικό  τρόπο  αποκατάστασης  της ζημίας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αυτό όφειλε να πράξει ο Δήμαρχος για τους συμπολίτες του για να αποδείξει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Αυτό ήταν το καθήκον του αλλα δυστυχώς για τους συμπολίτες μας δεν το έπραξε.

Περαιτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο σε ρόλο παρατηρητή συζήτησε  την πρώτη φάση της κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε από τον μελετητή.

Η μελέτη προτείνει την μονοδρόμηση πέντε έξη δρόμων της πόλεως και τίποτε άλλο.

Οι δρόμοι αυτοί προβλέπονται ως μονόδρομοι και στην εγκεκριμένη μελέτη  του 2004 και από πουθενά δεν προκύπτει νέα μελετη, γεγονός το οποίο οφείλεται στην αδυναμία του  Δημάρχου να δώσει κατευθύνσεις στον μελετητή.

Τελικά  αντί να εγκρίνουμε την μελέτη, η παράταξη του Δημάρχου ψήφισε να διαβουλευθουμε  επι των προτάσεων της Α Φάσης αντί να την εγκρίνουμε!!!

Προφανώς ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ξέχασαν  ότι είχαμε διαβουλευτεί και στις 9 Δεκεμβρίου 2022 παρουσια του Δημάρχου, εκπροσώπων Λιμεναρχείου,  Κοινοπραξίας Fery Boat,  ΚΤΕΛ, Δημοτικών Συμβούλων κτλ.

ΧΑΟΣ!!

Θα μπορούσαμε όλα τα ανωτέρω που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαρτίου να τα  θεωρήσουμε  ως φάρσα,  συνέχεια των εφετεινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλα δυστυχώς είναι τραγωδία.

Τραγωδία για όλους τους συμπολίτες οι οποίοι μετά από 4 χρόνια απραξίας της Δημοτικής Αρχής    εισπράττουν ασφαλτικές,  κυκλοφοριακές,  και άλλες «αρπαχτές» διαδικασίες.

Ο tempora o mores!!!

Ληξούρι 15 Μαρτίου 2023

Για την παράταξη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ  « ΠΑΛΛΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κυκλοφοριακή μελέτη του Ληξουριού ήταν το κύριο θέμα στην 5η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (εικόνες – βίντεο)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img