Με μονόλογο του Δημάρχου Ληξουρίου & θέματα χωρίς συζήτηση η 28η συνεδρίαση – Αποχώρηση Δημοτικών Συμβούλων (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Χτες Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 17:45 η 28η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου, που πιθανολογείται πως ήταν και η τελευταία με το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφού κατάφεραν με τη βία να κάνουν απαρτία, αφού έλειπαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Βασίλη Ρουχωτά με μόνη εξαίρεση την Ελένη Λουκέρη που ήταν παρούσα, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Διονύση Αραβαντινού με εξαίρεση τον Διονύση Αραβαντινό που ήταν και ο ίδιος παρών. Λίγο μετά τις παρουσίες από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Αδαμαντία Καμινάρη, αλλά και πριν, είχαμε την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου προς τη Δημοτική Αρχή ως προς το ότι δεν στάλθηκαν νωρίς αλλά γύρω στις 13:00 αναλυμένα τα ημερήσια θέματα της συνεδρίασης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά και ορθά ο Δημήτρης Μαντζουράτος ότι ήταν αδύνατο να μπορέσει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος να διαβάσει όλα τα θέματα και την δέουσα προσοχή μέχρι τις 17:30. Επίσης, τόνισε για άλλη μια φορά προς τη Δημοτική Αρχή ότι το “48% όλοι ξέρουμε πως καταφέρατε να το μαζέψετε στις Δημοτικές Εκλογές”. Έτσι, αποφάσισαν ως πράξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουν σύσσωμοι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Λίγο πριν και ο Διονύσης Αραβαντίνος αντιδρώντας στο γεγονός ότι κανένας από τη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου δεν παρέστη στην εκδήλωση της Ένωσης Α.μεΑ. ΥΠΕΡΙΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει και αυτός από τη συνεδρίαση. Κάτι που έκανε ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους.

Έτσι, στη συνεδρίαση παρέμειναν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη και η Ελένη Λουκέρη, για την οποία φεύγοντας ανέφερε ο Δημήτρης Μαντζουράτος ότι τώρα που είναι η ίδια στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής, θα περάσουν όλα τα θέματα ομόφωνα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οπότε είδαμε να “μονολογεί” αναγκαστικά ο Δήμαρχος Ληξουρίου αναφέροντας εν περιλήψει τα θέματα της συνεδρίασης. Κανένας δεν είχε να κάνει ερωτήσεις και έτσι σημαντικά τεχνικά θέματα για τον Δήμο Ληξουρίου δεν αναλύθηκαν και δεν συζητήθηκαν στην ουσία αφήνοντας και το κοινό που παρακολουθούσε στην κυριολεξία εντυπωσιασμένο και σίγουρα με απορίες και ερωτήματα. Τα θέματα εννοείται πως πέρασαν όλα ομόφωνα.

Ήταν μία συνεδρίαση χωρίς κανένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερη βαρετή, αφού όλα τα θέματα, έντεκα στον αριθμό, αναφέρθηκαν και πέρασαν, ομόφωνα μάλιστα, σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα τέτοιες συνεδριάσεις αν μη τι άλλο είναι ντροπή και κανονικά δεν πρέπει να γίνονται ή και να συνεχίζονται. Όμως, κατανοούμε ότι έτσι είναι η νομοθεσία.

Τα θέματα ήταν:

1) Έγκριση 19ης αναμόρφωσης – τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2023 (αριθ. 241/2023 απόφαση Οικ. Επιτροπής)
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
2) Έγκριση 20ης αναμόρφωσης – τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2023 (απόφαση Οικ. Επιτροπής)
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
3) Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
4) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Έργων Δήμου Ληξουρίου έτους 2024 (απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής)
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
5) Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός,
6) Παραχώρηση χώρου του παλαιού Σχολείου Κουβαλάτων Δήμου Ληξουρίου
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
7) Ορισμός Υπολόγου και Υπευθύνου Λογαριασμού της Πράξης με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ληξουρίου με κωδικό ΟΠΣ 6002332 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021 – 2027»
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
8 ) Επικαιροποίηση της αριθ. 16/15-2-2022 (ΑΔΑ: ΩΣΡΡ46ΜΓ3Ξ-ΟΓΘ) προηγούμενης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του Συνδέσμου: «Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Κεφαλληνίας (Ο.Κ.Α.Π.)
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
9) Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού Σταδίου – Στίβος «Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ» στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στην «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ» για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 για τις ανάγκες των προπονήσεων του τμήματος που λειτουργεί στο Ληξούρι
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
10) Παραχώρηση αίθουσας ενδυνάμωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου στον Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ κατά την αθλητική περίοδο 2023 – 2024
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
11) Παραχώρηση αίθουσας – σάλας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ληξουρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλήματος της πετοσφαίρισης «Κατηγορία mini
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook – Ανέβηκε και στο Youtube)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img