Η 15η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου με θέματα:

1) Έγκριση σχεδίου και όρων σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ ΠΙΝ – Π.Ε. Κεφαλληνίας και Δήμου Ληξουρίου με τίτλο: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ – ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ Π.Δ. 242/1996

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

2) Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικονομικού έτους 2023 (απόφαση 130/2023 Οικονομικής Επιτροπής)

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

3) Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Αποκατάσταση πεζοδρομίων πόλεως Ληξουρίου»

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

4) Έγκριση 2ου ΑΠΕ (τακτοποιητικός) του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 18ης και 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020»

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

5) Επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων με την επωνυμία ΝΕΟΛ και Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ βάσει του άρθρου 66 του Ν. 4735/2020 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθρο 51 Ν. 4830/2021)

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

6) Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση Επιτροπής με σκοπό τον χαρακτηρισμό παραλιών του Δήμου μας ως πολυσύχναστων χώρων για λήψη θαλασσίων λουτρών για το έτος 2024

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

7) Διαγραφές χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Ληξουρίου

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

8) Λήψη απόφασης για χορήγηση αδείας παραγωγού πωλητή υπαιθρίου εμπορίου

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

9) Γνωμοδότηση για διόρθωση στο Ελληνικό Κτηματολόγιο των ορίων οικοπέδου εντός ρυμοτομικού σχεδίου Ληξουρίου του Δήμου Ληξουρίου με ΚΑΕΚ 250370101008 και ΚΑΕΚ 250370101013 στο Εθνικό Κτηματολόγιο σε σχέση με τη δημοτική οδό με ΚΑΕΚ 25037ΕΚ00023.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος


Άλλη μία συνεδρίαση με θέμα τη διέλευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης του Ληξουρίου, στο οποίο αναφέρθηκε ο Διονύσης Αραβαντινός.

Στη συνεδρίαση ζήτησε το λόγο να παρέμβει και η Μαρία Λαδά, μέλος της Ένωσης Α.μεΑ. ΥΠΕΡΙΩΝ, για τη στάθμευση των Α.μεΑ. και την προσωπική της ιστορία με επαγγελματία της πόλης, που δεν την αφήνει να παρκάρει το αμάξι της στην παραλιακή ζώνη μπροστά από την πόρτα της επιχείρησής του. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρανόμως επαγγελματίες του Ληξουριού έχουν καταλάβει πέρα από τα πεζοδρόμια και το δρόμο με την τοποθέτηση stands, καρεκλών και καναπέδων. Ο Δήμαρχος Ληξουρίου της υποσχέθηκε στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη να προβλεφθούν και θέσεις parking για Α.μεΑ..

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος ζήτησε επειγόντως να θωρακιστεί ο Δήμος Ληξουρίου με σχεδιασμό για τις μελλοντικές φωτιές, ενώ ο Βαγγέλης Βαλλιάνος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του εξωτερικού χώρου του Α’ Νηπιαγωγείο Ληξουρίου. Εκεί παρενέβη ξανά η Μαρία Λαδά με σκοπό να επιδιορθωθεί κατάλληλα και η ράμπα των Α.μεΑ. η οποία είναι ιδιαίτερα απότομη. Ο Θεόδωρος Δαμουλιάνος ανέφερε ότι πρέπει κάτι να γίνει με το γήπεδο Ληξουρίου, το οποίο έχει ασφαλτοστρωθεί, και ότι βλέπει μία προχειρότητα ζητώντας να οριοθετηθεί εκεί ο χώρος στάθμευσης.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ: (Όπως προβλήθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img