Με μάσκες η 21η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ληξουρίου (Βίντεο – εικόνες)

spot_img

Η 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-08-2020 το απόγευμα στις 18:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 21:45.

Δημοτικοί Σύμβουλοι και κοινό φορούσαν όλοι υποχρεωτικά μάσκα λόγω της έξαρσης του Κορονοϊού. Κάποιοι φυσικά τις φορούσαν λάθος και κάποιοι ήταν φανερό ότι δεν τις άντεχαν καθόλου πάνω τους, ειδικά όταν μιλούσαν.

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

1.«Λήψη απόφασης επί αιτήματος ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τα προβλήματα, την προσφορά και την βράβευση για τις διακρίσεις των αθλητικών σωματείων του Δήμου Ληξουρίου».
Εισηγητής: κ.Μαντζουράτος

Μετά την εισήγηση του Δημήτρη Μαντζουράτου, μίλησαν και οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι ανέφεραν τις καθημερινές δυσκολίες τους και την ανάγκη τους για οικονομική ενίσχυση.

Αρχικά μίλησε ο Κοσμάς Μουρελάτος, ως εκπρόσωπος της αθλητικής ομάδας μπάσκετ του ΝΕΟΛ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γάλεμπ Ντιουάνι, ως εκπρόσωπος της αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΥ.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν εκπρόσωποι του αθλητικού σωματείου κολύμβησης ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και συγκεκριμένα ο κ. Μαρκάτος και η Νατάσα Τσίκλη.

Ο κ. Μαρκάτος είχε ένα μικρό λεκτικό επεισόδιο με τον κ. Μαντζουράτο, καθώς θεώρησε ότι ούτε αυτός ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γνωρίζουν για τις επιτυχίες και τις πολλαπλές διακρίσεις του σωματείου, που εκπροσωπεί, κάτι που θεώρησε απαράδεχτο.

Επίσης, η Νατάσα Τσίκλη τόνισε ότι η εταιρεία Levante Ferries σταμάτησε να δίνει έκπτωση για τη μετακίνηση των παιδιών του σωματείου επιβαρύνοντας τόσο τα παιδιά όσο και το σωματείο οικονομικά.

Στο τέλος μίλησε και ο εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου στίβου Γ.Ε. (Γυμναστική Εταιρεία) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, Νίκος Μεταξάς, αναφέροντας πως τόσο ο τόπος όσο και το στάδιο του Αγίου Αντώνη έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά του λείπει εξοπλισμός.

Η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

2.«Λήψη απόφασης σχετικά με πρωτοβουλία του Ι.Κ.Ι. για την διάσωση και αποκατάσταση του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου»
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

Αρνητικά ψήφισε ο Νίκος Αραβαντινός και η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε της ψηφοφορίας, καθώς θεώρησαν τα μέλη της ότι δεν είναι αρμόδια για το κρίνουν το θέμα.

3. «Λήψη απόφασης περί μη συνέχισης της λειτουργίας της ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ(ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ)».
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης πρότεινε τον ίδιο ως μέλος στην επιτροπή κατανομής των εξόδων της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. Επίσης, για άλλη μια φορά ειπώθηκε από όλους ότι ο Δήμος Ληξουρίου θέλει να αποχωρήσει οριστικά από την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.

Ψηφίστηκε ομόφωνα.

4. «Αίτηση Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης για οικονομική επιχορήγηση»
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

Ο Δήμος ζήτησε από το κράτος να μπορεί να πληρώνει ο ίδιος το μισθό του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, μιας και μετά από επιστολή του Προέδρου της σχολής κ. Ιωσήφ Λουκέρη, ο Δήμος δεν μπορεί να ενισχύει οικονομικά τη σχολή παρά μόνο σε υλικά, μηχανήματα ή δίνοντας τα έσοδα από τις εκδηλώσεις του Δήμου. Υπάρχει νομικό εμπόδιο πλέον.

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος διαφώνησε με την ιδέα να πληρώνει μια ζωή ο ίδιος ο Δήμος το κόστος από τα πενιχρά ήδη έσοδά του και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να πληρώνει το ίδιο το κράτος.

Ο Διονύσης Αραβαντινός πρότεινε να γίνει η πληρωμή για μερικούς μήνες μόνο και μετά να το ξαναδούν το θέμα.

Ψηφίστηκε ομόφωνα, με την προσθήκη ότι η πληρωμή του μισθού του μαέστρου δεν θα πρέπει να καθιερωθεί ως μια νομική υποχρέωση του Δήμου.

5. «Αποδοχή επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες σχολείων(Γ΄δόση 2020) – Κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Ληξουρίου»
Εισηγητής: κ.Γαλανός Γερ.

Το ποσό των 16500 ευρώ κατανέμεται στις σχολικές επιτροπές με τα 528 ευρώ να είναι για σχολικό τροχονόμο.

Ψηφίστηκε ομόφωνα, με τις παρατηρήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ως προς το πολύ μικρό ποσό που δίνονται για άλλη μια φορά στις σχολικές επιτροπές.

6. «Παραχώρηση χρήσης γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Ληξουρίου Δ.Ε.Παλικής στην θέση Άγιος Αντώνιος με την επωνυμία «Α.Ο Παλληξουριακός» στον Αθλητικό Όμιλο Παλληξουριακό»
Εισηγητής: κ.Ντιουάνι Γάλεμπ

Ψηφίστηκε ομόφωνα με τον Διονύση Αραβαντινό να ξεκινάει αμέσως μετά ένα θέμα σχετικά με το 5×5 και τα παιδιά τα οποία παίζουν εντός. Έγινε γνωστό ότι για να μπουν τα παιδιά πρέπει να περάσουν συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Θοδωρής Δαμουλιάνος υποστήριξε ότι τα κλειδιά του 5×5 συνήθως δεν τα έχει ο υπεύθυνος και κάθε φορά τα παιδιά ψάχνουν ποιος τα έχει. Ο Γάλεμπ Ντιουάνι και ο Γιώργος Κατσιβέλης το θεώρησαν άστοχο, καθώς υποστήριξαν με τη σειρά τους ότι τα κλειδιά τα έχει μόνο ο υπεύθυνος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img