Για Μαντζαβινάτειο & Κτηματολόγιο και στη 12η συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Ληξουρίου

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Η 12η τακτική δημόσια συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερασίμου και Αθηνάς Τζουγανάτου  (1ος όροφος),  οδός Παπά Χαρ. Γραικούση,  την 17η  Δεκεμβρίου 2019   ημέρα  Τρίτη, ημέρα εορτής Αγίου Διονυσίου, και  ώρα  17:00  προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Όπως πάντα πριν από αυτά συζητήθηκαν και κάποια θέματα εκτός ημερήσιας συζήτησης.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ήρεμη συνεδριάση, αν εξαιρέσουμε τις μικρές εντάσεις στην αρχή, και πολύ σύντομη συνολικά μιάμισης ώρας. Δεν ειπώθηκε ουσιαστικά κάτι νέο στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, στα οποία ασχολήθηκαν 1 ώρα και 20 λεπτά, και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης ομόφωνα σε μόλις 15 λεπτά!!!

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ / ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ σε επόμενο άρθρο. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί σύντομα ένα μικρό σπέσιαλ βίντεο για να γελάσουμε με τους πολιτικούς μας “άρχοντες”.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι λόγω της εορτής του Αγίου Διονυσίου έλειπαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Διονύση Αραβαντινού αφήνοντας τον κ. Αντρέα Μοσχόπουλο, εντελώς μόνο του, καθώς οι υπόλοιποι γιόρταζαν άμεσα ή έμμεσα. Παρόλα αυτά ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός και ενεργός σε όλα τα θέματα της συνεδρίασης και σημείωσε ότι δεν έπρεπε να οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο τέτοια ημέρα, καθώς και ότι δεν φέρνουν τα θέματα της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο (σσ. για τις εργατικές κατοικίες), όπως θα έπρεπε εντός του μήνα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο ίδιος ρώτησε τους υπεύθυνους σχετικά με τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύει ο Δήμος Ληξουρίου για τους κατοίκους στην Αλβανία λόγω του σεισμού. “Βγάλατε ανακοίνωση ότι μαζεύει ο Δήμος πράγματα για την Αλβανία, αλλά κάλεσα την Πρεσβεία της Αλβανίας και με ενημέρωσαν ότι δεν τα είχαν ανάγκη, μιας και είχαν υπερκαλυφθεί οι ανάγκες τους. Άρα, για ποιο λόγο βγάλατε ανακοίνωση για συλλογή τροφίμων;” και υποστήριξε ότι η συλλογή τροφίμων ήταν εξαιρετικά μικρή. Του απάντησε ο κ. Γάλεμπ Ντιουάνι, ως αρμόδιος και ανέφερε ότι “Χαλαρώσαμε λόγω του ότι είχαν καλυφθεί από είδη και μας είπαν να μη μαζεύουμε άλλα. Όμως, όταν μας ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών και τα χρειαστούν, θα τους τα στείλουμε.”

Στην αρχή συζήτησαν για τις μελλοντικές προκηρύξεις τριών γιατρών στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι από το Υπουργείο Υγείας, που ανακοίνωσε χτες ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος. Έγινε “επίθεση” από τον κ. Δημήτρη Μαντζουράτο προς τον Δήμαρχο Ληξουρίου, κ. Γιώργο Κατσιβέλη, καθώς ακόμα δεν βλέπει καμία νέα κίνηση για το Νοσοκομείο μετά την κινητοποίηση και τόνισε ότι ακόμη δεν έχει οριστεί το πολυσυζητημένο ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, όπως θα έπρεπε και είχαν συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις. Ο Δήμαρχος ανέφερε μόνο: “Το παρακολουθούμε. Δεν έχουμε δει τον Υπουργό ακόμα.”

Αμέσως μετά αναφέρθηκαν στο Κτηματολόγιο. Ο κ. Βαγγέλης Βαλλιάνος επισήμανε ότι στο Κτηματολόγιο έχει δηλωθεί μόνο το 30% του συνόλου των περιουσιών, αφού υπάρχουν υπαρκτά προβληματα από τους ιδιοκτήτες στην Κεφαλονιά. Ζήτησαν όλοι μαζί ομόφωνα μια 6μηνη παράταση από το κράτος. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ήταν ΜΟΝΟ για δύο ημέρες το γραφείο κτηματολογίου στο Ληξούρι και ότι ουσιαστικά δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε να μπορούν να γίνονται αυτόματα οι διορθώσεις σε λάθη στα όρια των υπαρχουσών ιδιοκτησιών της προηγούμενης κτηματογράφισης από τη νέα κτηματογράφηση.

Προς το τέλος των ερωτήσεων προς το Δήμαρχο, ο κ. Νέστορας Βεντούρας αναρωτήθηκε αν ως Δήμος Ληξουρίου θα δημιουργήσει ένα επίσημο λογότυπο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμος Αργοστολίου εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει κάνει γενικές συζητήσεις με 2 – 3 εικαστικούς. Με τον κ. Βασίλη Ρουχωτά να αναφέρει ότι το λογότυπο πρέπει να γίνει δωρεάν, αλλά με διαγωνισμό και όχι έτσι με συζητήσεις. Χαρακτηριστικά ο Δήμος Αργοστολίου, που δουλεύει με διαφορετικό τρόπο, έχει ήδη ανακοινώσει ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσκληση προς ΟΛΟΥΣ για αποστολή των προτάσεων τους μέσω e-mail.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Έγκριση τροποποίησης  σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων βοηθητικού γηπέδου Αγ. Αντωνίου Ληξουρίου» μεταξύ των συμβαλλομένων, Π.Ι.Ν  Π.Ε. Κεφαλληνίας Ιθάκης – Δήμου Ληξουρίου – Παλληξουριακού Α.Ο.

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

2.Αποδοχή επιχορήγησης για λειτουργικές δαπάνες σχολείων (συμπληρωματική κατανομή από τους Κ.Α.Π. έτους 2019)

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι “αποδεχόμαστε 8.250 Ευρώ“, για να λάβει το σχόλιο από τον κ. Μαντζουράτο για άλλη μια φορά ότι από το κράτος τα χρήματα είναι ελάχιστα για τις δαπάνες των σχολείων και χαρακτηριστικά είπε: “Θα δείτε τα προβλήματα λόγω αυτών των λίγων χρημάτων! Για 1-2 μηνες το ποσό και αν κρατήσει. Εδώ ένα Ping Pong έχουμε στο Λύκειο και δεν έχουμε που να το βάλουμε, καθώς δεν υπάρχει στέγαστρο!”, το οποίο προκάλεσε χαριτωμένα σχόλια από τον Δήμαρχο προκαλώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα και αρκετό γέλιο από όλους στην αίθουσα.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

3.Αποδοχή εσόδων από Τ.Α.Π. και τέλος διαφήμισης έτους 2019

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

16.310 ευρώ ως τέλος διαφήμισης και 16.800 ευρώ ως τέλος ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο τρίμηνο.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

4.Αποδοχή επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

Από τα 1.200.000 Ευρώ στα 601.290 Ευρώ η πρώτη δόση. Τα 121.813 Ευρώ θα κατανεμηθούν στο Δήμο Κεφαλονιάς για την οδοποιία στις Κοινότητες με βάση την πληθυσμιακή κατανομή.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

5.Αποδοχή επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος ανέφερε: “Αποδεχόμαστε το ποσό και μετά κάνουμε διαγωνισμό. Γκρέιτερ έχουμε. Οδηγό δεν έχουμε.”

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

6.Αποδοχή συμπληρωματικού ποσού από Υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ έτους 2019) για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων (ΣΑΤΑ)

Εισηγητής:  κ. Δήμαρχος

2 δόσεις που δεν είχαν υπολογιστεί στον Προϋπολογισμό. Έτσι, 28.195 Ευρώ επιπλέον και θα παραμείνουν ως αποθεματικό του Δήμου για το 2020.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

εγκρινεται ομοφωνα

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img