Τα λαμπερά εγκαίνια της επετειακής έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου στην Αθήνα (εικόνες)

spot_img

Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ” ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΕΣ”  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο “Διαχρονικές Συνάφειες” του Κώστα Ευαγγελάτου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. 

Η μεγάλη έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο πενήντα εκθεσιακών και εκδοτικών χρόνων δημιουργίας (1973-2023) του γνωστού ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού τέχνης, performer. 

Στα λαμπερά εγκαίνια και τις καθημερινές αναλυτικές ξεναγήσεις από τον καλλιτέχνη παραυρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, εκπρόσωποι σημαντικών πολιτιστικών και συλλογικών φορεών, δημοσιογράφοι, λογοτέχνες, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, συλλέκτες και ιστορικοί τέχνης. Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου με νεφελογραφικά φόντα στα οποία αναδύονται ανθρώπινα πρόσωπα και σώματα καθώς και αιθέριες μορφές συμβολικής διάστασης συγκίνησαν με την εκφραστική τους δύναμη. Οι μορφές, τα σώματα, τα νεφελογραφικά πεδία, τα τριαντάφυλλα στο σύμπαν και τα ανθέμια των ηρώων του  συνδυάζουν αρχαικά και ρεαλιστικά περιγράμματα με υποβλητικές, έντονες και τολμηρές χρωματικές τονικότητες και αποχρώσεις αρμονικών συζεύξεων και διανοητικών συναφειών. Ορισμένα από τα έργα είχαν παρουσιαστεί σε αναδρομικού χαρακτήρα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ( Παρίσι, Βερολίνο, Αρέτσο, Λήντς, Γλασκώβη κ.α. ) ενώ αρκετά εκτέθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στο χώρο της έκθεσης ο ανθοδέτης Κώστας Ιωαννίδης φιλοτέχνησε ειδικές συνθέσεις που εντυπωσίασαν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην πολυπρισματική διεθνή πορεία, εικαστική, λογοτεχνική, θεωρητική του Κώστα Ευαγγελάτου έχουν γράψει κριτικά, αισθητικά, ιστορικά κείμενα και άρθρα διακεκριμένοι ιστορικοί της τέχνης, τεχνοκρίτες, εκπαιδευτικοί, εκδότες, λογοτέχνες, ερευνητές. 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img