Ιακωβάτειος: Με επιτυχία η παρουσίαση των “Σύμμικτων Παλικής” στην Αθήνα και άλλες δράσεις

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΙΚΤΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επιτυχία είχε, κατά γενική ομολογία, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, για την παρουσίαση του δίτομου έργο Σύμμικτα Παλικής, στις 26 Νοεμβρίου. Μίλησαν οι  κ.κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Γεράσιμος Θωμάς, Βαρβάρα Κοσμάτου και Βαρβάρα Γεωργοπούλου.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου στο χώρο του Μουσείου το τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Σκιαδαρέση Όσα δεν έζησαν με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέα. Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Αλίκη Γαλιατσάτου, ενώ για τη θέση και το ρόλο της ιστορίας στο λογοτεχνικό έργο της Σκιαδαρέση μίλησε η φιλόλογος Σοφία Νεοφύτου. Στο μεταξύ, το πρωί της ίδιας ημέρας η Σκιαδαρέση παραβρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και συζήτησε με τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Η προγραμματισμένη επίσκεψη της συγγραφέα στο Πετρίτσειο Λύκειο Ληξουρίου ακυρώθηκε λόγω ασθένειας της υπεύθυνης για την επίσκεψη φιλολόγου του Σχολείου. (Δείτε φωτογραφία).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

● Με τη συνεργασία Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και ΣυλλόγουΓονέων και Κηδεμόνων Α’  Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου οργανώνεται εκδήλωση για παιδιά την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου και ώρα 4 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, που περιλαμβάνει α) προβολή παιδικής χριστουγεννιάτικης ταινίας και β) εργαστήριο δημιουργίας “γιορτινού αρωματικού πορτοκαλιού”.

● Με τη συνεργασία Αυτοτελούς Πολιτιστικού Τμήματος Δήμου Ληξουρίου, Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και Συλλόγου Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης θα οργανωθούν ενόψει των  Χριστουγέννων Εργαστήρια για παιδιά στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου αλλά και σε χωριά της Παλικής.  Θα ανακοινωθεί σχετικό πρόγραμμα.

 ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Στις 13 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ ξεκινά τις προβολές της στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Ληξουρίου με την ταινία Grand Budapest Hotel (2014) του Wes Anderson. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ

Το καλύτερο δώρο για τις Γιορτές των Χριστουγέννων  και της Πρωτοχρονιάς: το δίτομο έργο Σύμμικτα Παλικής, μια σημαντική έκδοση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Προμηθευτείτε τα Σύμμικτα Παλικής.

Δεν πρέπει να λείψει από κανένα ληξουριώτικο – και όχι μόνο – σπίτι.

Δύο τόμοι,  1130 σελίδες, μόνο 40 ευρώ.

Θα το βρείτε είτε στα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε στα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” (Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε ευχαριστίες

● στην κ. Κατερίνα Δελαπόρτα, διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Μουσείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των “Συμμίκτων Παλικής”,

● στην κ. Τζανίνα Μουσούρη για τη δωρεά στη Βιβλιοθήκη μας των βιβλίων (37 κιβώτια) της προσωπικής βιβλιοθήκης του συζύγου της Ιωάννη Ηρακλή Τζάθα,

● στην κ. Ελένη Βαχάρη για την οικονομική ενίσχυση της Βιβλιοθήκης,

● στη “Μεταφορική Κεφαλονιάς  Λυκούδη” για τη δωρεάν μεταφορά επίπλων για συντήρηση στην Αθήνα,

● στο Aura Boutique Hotel για τη δωρεάν φιλοξενία της κ. Μαρίας Σκιαδαρέση.

                                                                        ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                    ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img