Η Λιτανεία & ο Εσπερινός της Παναγίας της Κοκκιλιώτισσας (εικόνες)

spot_img

Χτεσινή ανάρτηση (Σάββατο 14/05/2022) από το προφίλ στο Facabook του Διονύση Φωκά:

Λιτανεία και εσπερινός της Παναγίας της Κοκκιλιώτισσας – Η ιστορία της λιτανείας

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η λιτανεία της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κοκκιλιώτισσας από την παλιά εκκλησία της Ιεράς Μονής του Αγίου Ανδρέα στην εκκλησία της στα Κοκκίλια.
Στη συνέχεια ακολούθησε εσπερινός .

Η ιστορία της λιτανείας
Στους σεισμούς του Αυγούστου του 1953 η εκκλησία της Παναγίας γκρεμίστηκε και οι μοναχές από την Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέα πήγαν να περίσώσουν τις εικόνες μεταφέροντας τες με τα πόδια στην Ιερά Μονή. Η ηγουμένη Ανδριαννή κρατώντας την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας κλαίγοντας προσευχήθηκε να την αξιώσει η Παναγία να χτιστεί ξανά η εκκλησία της και αυτή θα κάνει κάθε χρόνο την λιτανεία.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Έτσι μετά από χρόνια και αφού χτίστηκε ξανά η εκκλησία, καθιερώθηκε η λιτανεία.

Χρόνια πολλά

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img