Οδηγίες για τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά

Οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη χρήση της μάσκας από τα παιδιά, κατά ηλικιακή κατηγορία.

Ειδικά για τα παιδιά μεταξύ 6 και 11 ετών θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, η διασπορά του ιού στην περιοχή, καθώς και η επαφή των παιδιών με ηλικιωμένους και άλλες ευάλωτες ομάδες.

Tην ώρα που οι περισσότερες χώρες στον κόσμο καλούνται να αποφασίσουν για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωρά σε νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας από παιδιά.

Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του οργανισμού συστήνεται η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους και ιδίως όταν δεν μπορεί να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κοροναϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Για παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 11 ετών συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη το πόσο διαδεδομένη είναι η μετάδοση του ιού και αν το παιδί αλληλεπιδρά με άτομα υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.

Τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω δεν πρέπει, υπό κανονικές συνθήκες, να φορούν μάσκες.

Για τους εκπαιδευτικούς η σύσταση του ΠΟΥ είναι σε περιοχές όπου υπάρχει ευρεία μετάδοση εφόσον είναι κάτω των 60 ετών και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να φορούν υφασμάτινες μάσκες όταν δεν μπορούν να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους.

Οι εκπαιδευτικοί 60 ετών και άνω ή εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες.

Στις νέες οδηγίες δεν διευκρινίζεται αν τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να φορούν μάσκα στο σχολείο, χωρίς να αποκλείεται η χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες να καθιερωθεί με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

ΠΗΓΗtanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιμεναρχείο: Από το βράδυ της Τρίτης 27.10 αυξημένα μέτρα λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΘΕΜΑ : «Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».ΣΧΕΤ: ΩΠ:261357/10-20 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ/NT. Σε εκτέλεση...

Κορονοϊός: Η διασπορά των 715 νέων κρουσμάτων – 7 νεκροί & 95 στη ΜΕΘ (26.10.2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας....

Υπουργός Ναυτιλίας: Το Λιμενικό Σώμα ενεργεί αποτελεσματικά, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

Το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξε ο Υπουργός...

Κηδεία: Χαραλαμπία (Μπία) Μοσχονά του Χαρίλαου (Ετών 81)

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας Νουνά , Γιαγιά ,Αδελφή και Θεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΜΠΙΑ) ΧΑΡΙΛΑΟΥ...

Περιφέρεια ΙΝ: 1.250.000 ευρώ για την Κεφαλονιά & την Ιθάκη για αντιπλημμυρική προστασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέντε εκατομύρια ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Νέο χορευτικό τμήμα ενηλίκων στους «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»

Νέο χορευτικό τμήμα ενηλίκων στους «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»Με αφορμή τη συμπλήρωση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων στα τμήματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, ο...

Το “ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ” στο Ληξούρι έπεσε (για την αφαίρεση των εμποδίων κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην πλατεία)

Το "ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ" ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΠΕΣΕ Οπως πληροφορηθηκαμε απο τον κ Δήμαρχο και τον κ Αντιδήμαρχο η αφαίρεση των...

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ Αλ. Παρίσης σε συναντήσεις σε Αθήνα & Κέρκυρα για την προώθηση θεμάτων των Δήμων

Αργοστόλι, 24 Οκτωβρίου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης σε συναντήσεις...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται