Απίστευτο: “Φέρτε πίσω το αυτοκίνητο & περάστε από το ταμείο” για τα γυρισμένα χιλιόμετρα

spot_img

Η ενεργοποίηση της νομοθεσίας για τα γυρισμένα χιλιόμετρα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και κάποιοι επιτήδειοι έμποροι υπό τον φόβο δημοσιοποίησης των πράξεών τους δεν διστάζουν να κλείνουν άρον-άρον τις υποθέσεις τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsauto.gr ανυποψίαστος καταναλωτής ο οποίος είχε αγοράσει πριν από περίπου 2 χρόνια αυτοκίνητο από γνωστό έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μόλις έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να το περάσει από ΚΤΕΟ αντιλήφθηκε ότι σε προηγούμενο έλεγχο το αυτοκίνητό του φαίνονταν ότι είχε διανύσει επιπλέον 40.000 χιλιόμετρα!

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο ανυποψίαστος καταναλωτής είχε αγοράσει το 2017 ένα Seat Leon με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2013 το οποίο φαίνονταν ότι είχε διανύσει 69.000 χιλιόμετρα.

Μετά την επίσκεψη στο ΚΤΕΟ αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του στον προηγούμενο έλεγχο είχε διανύσει 109.000 χιλιόμετρα!

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο ανυποψίαστος καταναλωτής επικοινώνησε με την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τους ενημέρωσε για τα χιλιόμετρα ότι δεν ήταν σωστά και πως τον εξαπάτησαν. Ο ιδιοκτήτης της εμπορίας μεταχειρισμένων τον κάλεσε να πάει από το κατάστημα να βρουν μια λύση και έτσι και έγινε.

Αρχικά ο έμπορος ήταν πολύ συγκαταβατικός και πρότεινε για τα επόμενα δύο χρόνια να πληρώνει εκείνος όλες τις ζημιές που θα προκύψουν στο αυτοκίνητο, πράγμα το οποίο δεν δέχθηκα. Εγώ του αντιπρότεινα να μου δώσει πίσω τα χρήματά μου και να του επιστρέψω το αυτοκίνητο. Εκείνος δυσκολεύονταν πολύ να κάνει κάτι τέτοιο καθώς που έφερνε ως δικαιολογίες ότι εγώ έχω κινήσει δύο χρόνια το αυτοκίνητο και έχω προκαλέσει επιπλέον φθορές, κ.ά.

Ωστόσο ο καταναλωτής ήταν αποφασισμένος και αφού δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σηκώθηκα να φύγει απειλώντας τους ότι το θέμα θα δημοσιοποιηθεί στο Newsauto.gr γιατί όπως ανέφερε: «Μπορεί ο νόμος να καλύπτει τους επιτήδειους εμπόρους αλλά η αρνητική δημοσιότητα θα είναι η καλύτερη «ανταμοιβή» για τον επιτήδειο που πουλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Αμέσως ο επιτήδειος έμπορος μου πρότεινε να επαναγοράσει το αυτοκίνητό μου στην τιμή που το είχα αποκτήσει αλλά εγώ να πληρώσω τα έξοδα μεταβίβασης. Έτσι και έγινε και πλέον μετά την περιπέτεια που έζησα αποφάσισα να αποκτήσω κάποιο φθηνότερο καινούριο αυτοκίνητο παρά να αγοράσω και πάλι κάποιο μεταχειρισμένο με γυρισμένα χιλιόμετρα!

Θέλω επίσης να σας συγχαρώ για ότι κάνετε για τους καταναλωτές καθώς το Newsauto.gr φαίνεται ότι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για τους επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

ΠΗΓΗnewsauto.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img