Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Επιστολή διαμαρτυρίας για να νέα μέτρα

spot_img

Αργοστόλι, 28/12/2021

 

Προς: 

  • Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη
  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Πρόεδρο Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου
  • Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτο

Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας για να νέα μέτρα

Για ακόμη μια φορά η εστίαση γίνεται το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας. Οι κυβερνώντες αρνούνται να αντιμετωπίσουν ριζικά  το πρόβλημα και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία με οριζόντια μέτρα στην εστίαση.

Τα τελευταία δύο χρόνια η κοινωνία έμαθε ότι η  covid-19 μεταδίδεται μετά τα μεσάνυχτα, υπό τον ήχο μουσικής, σε χώρους εστίασης και όχι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης η κοινωνία μας έμαθε πώς να επιβιώνει χωρίς έσοδα, με πενιχρή είτε ανύπαρκτη κρατική οικονομική στήριξη, πώς να συσσωρεύει χρέη από την πανδημία και τέλος στο ελάχιστο διάστημα που επιτρέπεται η δραστηριότητα, έμαθε τι σημαίνει αύξηση κόστους ενέργειας, αύξηση λειτουργικών εξόδων και κόστους πρώτων υλών.

Ήρθε η ώρα να στηριχθούν πραγματικά και ουσιαστικά οι επιχειρήσεις στο σύνολο τους, όχι με υποσχέσεις, όχι με εξαγγελίες αλλά με μέτρα που θα τους δώσουν ανάσα και την ελπίδα ότι θα παραμείνουν ανοιχτές και το 2022.

Ζητάμε την άμεση οικονομική στήριξη όλων των κλάδων που πλήττονται από τα μέτρα έμμεσα ή άμεσα, με γενναίο κούρεμα ή διαγραφή των χρεών της πανδημίας, επιδότηση των δόσεων επαγγελματικών δανείων, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση της αναστολής θέσεων εργασίας, αλλά και ενίσχυση της ρευστότητας μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα μπορούν να απορροφήσουν όλες οι επιχειρήσεις και όχι μόνο οι μεγάλες.

Ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται