Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 10 Ιουλίου οι εκταμιεύσεις – Πιθανός 3ος κύκλος στα τέλη Ιουλίου

spot_img

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της υπουργικής απόφασης για το πώς θα γίνει η κατανομή του 1,4 δισ. ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να επεξεργάζεται  ένα ακόμα κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής προς τα τέλη Ιουλίου σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, λίγο περισσότερες από 139.000 επιχειρήσεις (139.041) υπέβαλαν τελικά αίτηση για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται πλέον στο στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων των επιχειρήσεων για να καθορίσουν το ύψος του ποσού που θα μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση. Προϋποθέσεις όπως το αν είχε λάβει χρήματα και από τον πρώτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, το αν απασχολεί εργαζόμενους και ο αριθμός αυτών είναι μερικές από αυτές. Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο δικαίωμα συμμετοχής είχαν και όσες εταιρίες δεν είχαν εργαζόμενους όπως και όσες ήταν προβληματικές στις 31/1/22019.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών η εκταμίευση των ποσών του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους, εφόσον αποδεχθούν να το λάβουν, είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουλίου.

Επιστρεπτέα προκαταβολή Νο3;

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής αξιολογείται από το οικονομικό επιτελείο ως ένα επιτυχημένο πρόγραμμα σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι «εξετάζεται να επιστρέψουμε σε αυτό στο τέλος Ιουλίου».

Βασικός λόγος, σύμφωνα με τον υφυπουργό, είναι ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δεν έχουν πρόσβαση στα προγράμματα δανειοδότησης με κρατική εγγύηση εξαιτίας των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από τις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει νέα μέτρα τον Ιούλιο εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. «Έχουμε ακόμα εφεδρείες αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων παραγωγής, πιστεύω προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ραλλού Αλεξοπούλου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img