ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14/9/2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ Δ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΝΤΟΡΙΣ»
ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
«Μέχρι την τελευταία ανάσα: Γιατί κάθε ζωή έχει αξία»
Ως Ζωοφιλικός Σύλλογος θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ιππίατρο κ. Κοκκίνου Ειρήνη, στη κ. Μαρώλια Μαρία ιδρυτικό μέλος του Help the Horses Ymittos και κ. Κατερίνα Γουλέ της Help Horses Ymittos καθώς και στον κ. Διακάκη του ΑΠΘ, ο οποίος ήταν σε ανοικτή γραμμή όλες αυτές τις ημέρες της προσπάθειας για τη διάσωση του τραυματισμένου πουλαριού.
Το τεράστιο ενδιαφέρον τους και η άμεση ανταπόκριση μας συγκίνησε και αποτελεί ισχυρό παράδειγμα σε όλους μας. Να γίνουμε πιο δυνατοί για χάρη των ζώων που έχουν ανάγκη. Οι κυρίες αυτές χωρίς να υπολογίσουν τα έξοδα και την ταλαιπωρία ξεκίνησαν να βρεθούν δίπλα στο ζώο, με την αμυδρή ελπίδα ότι μπορούν να το σώσουν. Το κλάμα και η απογοήτευση όταν το ζώο άφησε την τελευταία του πνοή καθώς και ο αγώνας τους στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους μας, στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως στους υπεύθυνους οι όποιοι πρέπει άμεσα να παρέμβουν αποτελεσματικά χωρίς άλλη δικαιολογία.
Μαζί τους έζησε στιγμή στιγμή την αγωνία του ζώου και ο συμπατριώτης μας ακτιβιστής και αρθρογράφος κ. Παντελής Ιωαννίδης. Ο ίδιος μέρες πριν πάλευε μόνος του στο δρόμο με το φακό να προστατεύσει τα ζώα από τα διερχόμενα οχήματα. Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο τραυματισμός του ζώου βρέθηκε εκεί με τροφή και νερό για να το βοηθήσει να επιβιώσει. Μας μετέφερε αθόρυβα με συνεχή ρεπορτάζ την τιτάνια προσπάθεια όλων.
Η κατάσταση του πουλαριού δεν επέτρεψε την ευτυχή κατάληξη που όλοι με αγωνία περιμέναμε. Εδώ βρίσκεται η ουσία της ζωοφιλίας: να κάνεις ό,τι μπορείς για ένα ζώο, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Το πουλάρι έφυγε, αλλά είχε κοντά του ανθρώπους που ασχολήθηκαν μαζί του, το τάισαν, το πότιζαν, το χάιδευαν συνεχώς μέχρι που ακούστηκε η ξεψυχισμένη ανάσα του.
Θα ακουστεί παράξενα αλλά ο θάνατος του αλόγου μας γέμισε με αισιοδοξία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν προσπερνούν τον πόνο ενός ζώου.
Μας δώσατε μαθήματα ανθρωπιάς και αυτοθυσίας και σας ευγνωμονούμε
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΚΡΟΥΛΗ







