Γερμανία: Σκυλιά εκπαιδεύτηκαν να εντοπίζουν ασθενείς με COVID-19 (βίντεο)

spot_img

Οι ερευνητές δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες εκπαίδευσης για να μάθουν στα σκυλιά να εντοπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19. Όπως ανακοίνωσαν τα σκυλιά μυρίζουν τον κοροναϊό με εκπληκτική ακρίβεια!

Τα αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο BMC Infectious Diseases του Πανεπιστημίου Κτηνιατρικής Ιατρικής του Αννόβερου. Στη μελέτη συμμετείχαν οκτώ σκυλιά από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, τα οποία εκπαιδεύτηκαν για, μόλις, πέντε ημέρες πριν μπορέσουν να εντοπίσουν τον ιό στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μύρισαν το σάλιο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων, τόσο υγιών όσο και μολυσμένων από τον νέο κορονοϊό και μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ποιοι είχαν μολυνθεί σε ποσοστό 94%.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα σκυλιά αναγνωρίζουν μέσω μιας συγκεκριμένης μυρωδιάς τις μεταβολικές αλλαγές που γίνει στο σώμα ενός ασθενή που έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα σκυλιά που μυρίζουν τον κορονοϊό, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε δημόσιους χώρους όπως αεροδρόμια, αθλητικές εκδηλώσεις και στους ελέγχους στα σύνορα για να αποτρέψουν περαιτέρω μετάδοση του ιού. Πιστεύουν ότι έχουν δημιουργήσει μια σταθερή βάση για μελλοντικές δοκιμές και στοχεύουν στο να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά να κάνουν διάκριση μεταξύ κοροναϊού και άλλων ασθενειών, όπως, η γρίπη.

Να σημειωθεί ότι και άλλα ερευνητικά κέντρα, όπως η Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου ( London School of Hygiene & Tropical Medicine -LSHTM), έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες μελέτες από τον Μάϊο, με το δεδομένο ότι τα σκυλιά μπορούν και μυρίζουν μολυσματικές ασθένειες και ειδικά την ελονοσία.

Οι επιστήμονες μέχρι στιγμής έχουν διαπιστώσει ότι εκτός από την ελονοσία εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τον διαβήτη αλλά και μορφές καρκίνου. Το μεγάλο “όπλο” τους είναι ότι ο σκύλος έχει από 1000 έως 100.000 φορές πιο ευαίσθητη όσφρηση από τον άνθρωπο αφού διαθέτει από125 έως 300 εκατομμύρια οσφρητικούς αδένες, αριθμός τεράστιος σε σχέση με τους, περίπου, 5 εκατομμύρια που έχει ένας άνθρωπος.

ΠΗΓΗzoon.gr

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img