Γάτες: Αυτές οι χαδιάρες «δολοφόνοι» (βίντεο)

spot_img

Οι τρυφερές και χαδιάρες οικόσιτες γατούλες που κουρνιάζουν στους καναπέδες μας τελικά δεν είναι και τόσο αθώες όσο φαίνονται αφού σκοτώνουν μεγάλους αριθμούς μικρών θηλαστικών και πουλιών, απειλώντας τα ευαίσθητα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Αν και είναι χαδιάρες, τρυφερές και αξιαγάπητες είναι ταυτοχρόνως και αξιοθαύμαστοι θηρευτές. Αυτά τα αξιαγάπητα για τους ανθρώπους αιλουροειδή σκοτώνουν μεγάλους αριθμούς μικρών θηλαστικών και πουλιών, απειλώντας τα ευαίσθητα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.  

Παρά τις δέκα χιλιετίες εξημέρωσης, οι οικόσιτες γάτες σε όλο τον κόσμο διατηρούν ακόμη τα αρπακτικά τους ένστικτα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύεται ότι οι γάτες σκοτώνουν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια πουλιά και 7 δισεκατομμύρια μικρά θηλαστικά κάθε χρόνο και αποτελούν μάστιγα για την πανίδα αυτών των εύθραυστων οικοσυστημάτων που περιλαμβάνουν νησιά όπως η Νέα Καληδονία ή η Αυστραλία, μια και οι γάτες απειλούν περιοχές όπου ζουν πολλά ενδημικά είδη.  

Πηγή: ARTE Documentary

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img