Με λαμπρότητα και κλίμα βαθιάς κατάνυξης εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια σήμερα Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026 στο χωριό Ζόλα Κεφαλονιάς. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τίμησαν την ημέρα με ευλάβεια, συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε αρχικά ο καθιερωμένος Μέγας Αγιασμός από τον πατέρα Συμεών Αυγουστινιάτο, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ευλογίας σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι της Αγίας Κυριακής, σε ένα συγκινητικό σκηνικό που ανέδειξε τη διαχρονική σχέση του τόπου με την παράδοση και την Ορθόδοξη πίστη. Πιστοί κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών», συμμετέχοντας ενεργά στο έθιμο και τιμώντας τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ευχές για υγεία, φως και ευλογία σε όλο τον κόσμο.
ΒΙΝΤΕΟ – ΕΙΚΟΝΕΣ: Anna Zantidi – Πολιτιστικός Σύλλογος “Αδελφότητα των Απανταχού Ζωλιατών Κεφαλληνίας”








