Επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Πεσσάδα – Ουδείς τριγυρνούσε στην περιοχή (Εικόνες)

spot_img

Επισκεφτήκαμε στις 16 Ιουνίου 2020 την Πεσσάδα Κεφαλονιάς και φωτογραφίσαμε το μικρό λιμανάκι της. Βοήθησε ο τέλειος καιρός και το ήσυχο και δροσερό αεράκι. Όμως, ήμασταν μόνο εμείς. Η περιοχή ήταν εντελώς έρημη χωρίς καθόλου σχεδόν κίνηση στο δρόμο.

Μείναμε για 2 ώρες περίπου στο Λιμάνι και ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ότι κανείς σχεδόν δεν τριγυρνούσε στην περιοχή εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις των ίδιων των κατοίκων, οι οποίοι είχαν τις βάρκες και τα σκαφάκια τους εκεί. Συγκεκριμένα τρία συνολικά άτομα συναντήσαμε. Ένας μάλιστα έκανε και το μπανάκι του, αλλά και πάλι για πολύ λίγο.

Λίγα λόγια για την Πεσσάδα

Στο νοτιότερο άκρο της Κεφαλονιάς βρίσκεται η Πεσσάδα, μικρό χωριό και λιμανάκι. Ανήκει στην περιφέρεια της Λειβαθούς, που καλύπτει το νότιο τμήμα του νησιού και έχει 233 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η Πεσσάδα είναι το λιμάνι της Κεφαλονιάς που συνδέει το νησί με την βόρεια ακτή της Ζακύνθου, το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στις Βολίμες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην Πεσσάδα θα βρείτε τουριστική υποδομή, αρκετή για να μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος επισκεπτών, ενώ υπάρχει ακόμη αγροτικό ιατρείο, βιβλιοθήκη, γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις.

Η παραλία της Πεσσάδας είναι πανέμορφη και ήρεμη, ιδανική για μια ήσυχη μέρα στην καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου. Είναι ανοργάνωτη και θα την προσεγγίσετε εύκολα από το χωριό, κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και ακολουθώντας το μικρό μονοπάτι προς την θάλασσα.

Ο ναός του Αποστόλου Παύλου και η Ευαγγελίστρια είναι οι σημαντικότερες εκκλησίες της Πεσσάδας. Την Δευτέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Διακαινήσιμου ή Νέα Δευτέρα), γίνεται η Λιτανεία της εικόνας της Ευαγγελίστριας, ενώ ακολουθεί πασχαλινό κέρασμα για τους πιστούς και τους προσκυνητές στο Ναό.

Η «Πεσσαδιάνα» είναι ένα λαϊκό τραγούδι της Κεφαλονιάς, που γράφτηκε για μια νέα από την Πεσσάδα, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Φωτογραφίες: Ματίνα Σπυράτου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img